onsdag 31 mars 2010

Dagens grattis!

Grattis Samuel på födelsedagen!
Vi ses i sommar igen.

tisdag 30 mars 2010

Dagens hundar

Man har inte roligare än man gör sig. Därför tar jag med mig den här fåniga portmonnän på semestern och ler varje gång jag ska betala något.

Dagens äntligen!

I morgon åker vi äntligen på semester. Vi kommer att hålla till på Gran Canaria de närmaste två veckorna och jag lovar, sällan har en ledighet kommit mer lägligt. Jag är ju ordinerad vila för ryggens skull och det är precis det jag ska göra. Jag vill egentligen bara vila och äta gott. Vila under ett parasoll, vila på rummet. Det här med att vara borta i två veckor gör att jag inte känner stress för allt man borde se och göra när man är på semester. Orkar vi och har lust åker vi säkert på någon utflykt, orkar vi inte så är det också ok.

Nu får vi hålla tummarna för att min kropp klarar av en sex timmars flygtur. Jag kommer att ha stödstrumpor för att minska risken för proppar och så har jag med mig en egen filt och ögonmask. Förhoppningsvis kan jag sova. Väl framme ska jag använda kryckorna så mycket som möjligt. Jag känner att de faktiskt gör att ryggen inte belastas lika mycket som tidigare, vilket gör att det gör liiite mindre ont när jag kommer hem från en tur utomhus.

Hur som helst. Hoppas att ni får det trevligt här hemma, att solen når er i påsk. Och jag hoppas kunna uppdatera bloggen lite då och då så klart.


(Kreta 2009. Jag läste, läste och läste hela tiden)

Dagens böcker

Det är svårt att veta vad man ska packa med sig för böcker när man ska vara borta i två veckor. Jag tar lite av varje helt enkelt och helgarderar med en massa böcker på iPoden också. Här ska vilas och läsas i dagarna fjorton.

Dagens dag

Först bio sen legobilsbygge ute i Björknäs. Väl hemma har jag packat och tvättat och fixat inför resan som går av stapeln på onsdag.

måndag 29 mars 2010

Dagens film

Jag är på väg till Söder för att gå på bio med Samuel och Johanna. Draktränaren, den verkar ju hur bra som helst.

söndag 28 mars 2010

Dagens kväll


I kväll käkade vi middag på Konstnärsbaren med Patrik och Petra. Vi firade att plattorna har gått i tryck. Patrik har gjort skivomslag även den här gången och det är snyggt och coolt och unikt. Som vanligt.

lördag 27 mars 2010

Dagens fix


I väntan på att Italienarna ska komma på plats fördriver jag tiden med att haltandes pyssla och fixa. Nu har jag städat mannens del av klädkammaren. Det är ett tydligt tecken på att man ska ha en bebis... man vill fixa och rensa och kasta en massa gammalt så att man får plats med det nya lilla livet. Nu vila.

Dagens onesies

Anna hade med sig sju underbart söta onesies från London i veckan. En för varje veckodag. Sillens fina tant Anna.


Dagens längtan

(Mys hemma i soffan i Campi Bisenzio utanför Florens)

Om någon timme landar Samuel och Johanna från Italien. Som jag har längtat efter den lilla mysproppen. Tänk vilken underbar kusin Sillen kommer att få; Samuel - en cool och mycket varm och intelligent liten kille. I dag ska vi fira hans födelsedag med kalas och present. Han fyller 9 år när vi är på semester så det blir två kalas för honom den här gången. Eller tre, fyra typ för han firar ju hemma i Italien också.


fredag 26 mars 2010

Dagens hund

Egentligen borde det vara förbjudet att spöka ut sina hundar i fula kläder. Men det finns så klart undantag:


Dagens bulle

Jag åkte till min arbetsgivare av flera anledningar i dag. Den främsta var kanelbullen du ser på bilden. Alla vet att Ikea har världens godaste bullar.

Dagens nålar

Massa nålar går det åt

Tredje akupunkturtillfället avklarat och jag känner mig lite mör och trött. Helt normalt säger världens bästa Gisela, som har bestämt sig för att hjälpa mig med den värsta värken. Jag tror på henne och den österländska traditionen.

Dagens tips


Anna och jag var och såg Tom Fords regidebut A Single Man i går. Det är en vacker, sällsam film om ensamhet och saknad. I Sverige heter den En enda man, vilket är lite missvisande eftersom man då missar poängen med att huvudrollsinnehavaren Colin Firth är just singel. Singel i det här fallet är en man som inte är gift. Firth är inte gift eftersom han är homosexuell. Tom Ford har valt att berätta i bilder, små korta frekvenser som stundom är så vackra att man nästan drunknar. Jag tror att det är därför jag inte känner mig 100 procent nöjd. Bilder kan vara vackra men ändå lite för grunda för att åstadkomma det perfekta dramat. Colin Firth gör hur eller helst sin bästa roll någonsin och han behöver liksom bara vara sig själv för att man ska se hur mycket han sörjer sin älskares död.

Se den, mest för alla vackra bilder, vackra kläder och detaljer, vackra män och framförallt den vackra Colin Firth.

torsdag 25 mars 2010

Dagens byte

Jag står i valet och kvalet att byta barnmorska. Jag tror att jag borde fatta ett beslut innan vi åker på semester nästa vecka. Men usch vad jobbigt det är. Jag är ju inte jättemissnöjd, bara inte nöjd. Jag känner egentligen ingenting för henne. Hon är vimsig och charmig men jag känner mig inte speciellt trygg med henne och när jag tänker efter så har jag fått veta mycket mer av Google än av henne. I helgen frågade Johan och Alex om jag hade en barnmorska som gav mig mycket stöd och som jag är nöjd med. Mitt spontana svar var nej, det har jag inte. De blev upprörda och vill tvinga mig att byta. Och de fick medhåll från Jakob. Troligtvis har de rätt. Jag har gått dit och hon är ju trevlig och så men när jag till exempel behöver svar på frågor kring behandlingen jag ska få eftersom Sillen är Rh positiv och jag är Rh negativ får jag inget bra svar, bara en försäkran om att det kommer att gå bra. Och det är bara en av flera frågor som hon mer eller mindre duckar för. Och så har hon slarvat och gett mig fel datum till t.ex. föräldrargruppen, vilket gjorde att jag missade den.

Nu när jag skriver det här känns det självklart att jag ska byta. Jag fixar det i morgon.

onsdag 24 mars 2010

Dagens gubbar

Jag vet inte så klart men det kan inte vara en tillfällighet att Verum hälsofils lilla bakteriegubbe är en exakt kopia av geniala Inhaes mjölktänder, ickle och Lardee.

Verum hälsofilgubbe.




Underbara fina söta coola ickle och Lardee. Följ dom här.

Dagens mat

Jag har inget bildbevis, men i dag överraskade jag mig själv med att göra riktigt potatismos och ugnsstekt falukorv. Massa senap, ost och äpple så klart och så var det bra med det. Vi är inga korvmänniskor men inbillar oss att vi måste vänja oss till Sillen kommer. Eller nja, inte egentligen. Vår son ska förhoppningsvis kunna äta samma mat som vi gör. Inga specialbehandling bara för att han råkar vara ett par äpplen kortare än vi. Som lilla Malte som vi träffade i helgen. 19 månader gammal och käkade samma asiatiska kycklinggryta med lök, paprika och ananas som vi. Inga konstigheter.

Dagens dosa

Det här inlägget hade lika gärna kunna heta dagen överraskningen eller möjligtvis dagens foträta.

Jag vet att ni blir förvånade nu. Ni tänker Ecco, har Pi köpt ett par Ecco? Hon som alltid har klassiska Converse high top, hippa Red or dead och de senaste Pepe Jeanssneakersarna. Jag förstår er, jag är lika förvånad själv. I går köpte jag mina första Eccoskor ever.



Jag skyller lite på mannen i huset som så länge har tjatat på mig om att jag måste köpa ett par foträta skor. Jag vet att han har rätt så klart, även sjukgymnaster och läkarna har tittat snett på mina Converse. Så i går slog jag till. Vi var på väg till bilen och hade gett upp försöken att hittat något som passade mig. I ett skyltfönster stod de och de var inte de coolaste skor jag någonsin sett, men ändå helt ok. Eller börjar jag bara bli gammal?

tisdag 23 mars 2010

Dagens utflykt

I dag åkte jag till Hagsätra för att hälsa på Anna och Kevin. De har precis flyttat till en ny lägenhet och Kevin visade stolt upp sitt fina rum. Han är för övrigt inne i en riktigt frågvis period och mycket kom att handla om Sillen. "Ligger han i ett ägg?", "ska han heta Kevin, nähä, men kanske Pillis då?", "hur lång är Jakob?".

Kevins rum var fullt med bus och mys.


Lagom till vi skulle göra våfflor dog strömmen i köket. Kevin var hungrig så Anna lyfte över micron till Kevins rum för där funkade elen. Jag tycker det ser riktigt mysigt ut med micro bredvid sängen. Ska kolla om J kan fixa detta och en tv och frys till vårt sovrum. Det skulle göra det här till den perfekta graviditeten.


Till efterrätt åt han frysta blåbär. Det bästa som finns.

Dagens chock

Vi var i Skärholmen i dag för diverse ärenden och shopping. (Jo, jag letar fortfarande efter ett par byxor). I hissen på väg upp från toaletten säger den inspelade damen "plan ett, Allmänna BB". Vilken chock, det är ju flera månader kvar ju.

söndag 21 mars 2010

Dagens Lazy Lester


När man lyssnar på Spotify så får man upp rekommendationer på musik som programmet listat ut att man kanske gillar. Last FM hade den funktionen och det var nog det bästa med hela grejen. Där var tipsen mitt i prick och jag fick upp ögonen för en massa artister som jag kanske inte hade hittat annars. Av Spotify fick jag i fredags upp tipset om Lazy Lester, vilket är ytterst märkligt eftersom jag inte, vad jag kommer ihåg, har lyssnat på något som kan få dom att tro att jag gillar munspelsblues från Louisiana.



Hur som helst så tar jag inte illa upp. Jag har träffat gubben Lester flera gånger och bland annat varit ute och fiskat med honom. Jag vet att det finns bilder på det men har tyvärr ingen kopia själv. Det hade gjort det här inlägget fulländat.

Dagens god morgon

Jag vet inte hur det är med er, men jag har legat i sängen i 13 timmar nu. Dags att stiga upp alltså. I dag ska vi kika på barnvagn och såna saker. Förmodar att vi borde göra en lista på alla grejer som behöver införskaffas. Vagn, bilbarnstol, babysitter, skötbord, babygym, babybjörn och allt vad det nu heter. Gud vad förvirrande.

Kanske ett besök hos Olle och Birgitta också? Låt oss hoppas.

lördag 20 mars 2010

Dagens Malte

Så söt att hjärtat smälter. Ni ser ju själva, han kommer bli livsfarlig för tjejerna på dagis. På bilden är han nyvaken och myser i pappa Johans knä.

Dagens lunch

Vi är på väg till Rönninge för att hälsa på Johan, Alex och lilla Malte. De har bott där i flera år nu och jag skäms lite för att vi inte har varit där än. Men det är så det är, de har sitt och vi vårt. Malte, han kan mycket väl vara sötast i världen. Kanske kommer det en bild sen.

Jag har plockat ut ännu ett par vårdosor. Mina fina Diadora, med pärlor på. Jackan är utbytt mot en vårjacka, som jag i och för sig inte kan stänga men som ändå funkar då jag har en stor men vårig scarves. Och solglasögon så klart. Våren är här!

Dagens utgång

Erica och jag hade trevligt på Stampen i går. The Beat from Palookaville var på topp och levererade bra musik och glädje till alla som hittat dit. Stället var fullt, men som flera i bandet kommenterade så var det en massa nya ansikten i publiken. Det gör det hela lite festligare. Vad som var sig likt var dessvärre alla de som framåt andra set är så berusade och läskiga att jag, som annars försöker vara trevlig och tillmötesgående i alla situationer, tröttnade och skällde ut en kille. Eftersom min rygg gjorde ont hade vi letat upp en barstol så att jag skulle sitta. Killen hoppade och studsade och satte armbågen i min rygg gång efter gång. Till slut sa jag till honom vänligt. Jag lovar, med min mjukaste röst. Efter det blev det värre och jag förstod efter ett tag att han hade reagerat tvärtom och nu knuffade med hela sin kropp in i min rygg. Till slut tröttnade jag så klart och skällde ut honom å det grövsta. Kallade honom smurf, vilket jag tror tog hårt med tanke på att han verkade ha lilleputtkomplex. Senare på kvällen blev det även tjafs med en man som inte kunde hantera att jag inte var intresserad av att dansa med honom. Erica hade också en lagom packade man som var dryg och trög efter sig hela tiden. Nåja, så där är det alltid på Stampen och det är bara att gilla läget. Det här kan mycket väl varit sista gången jag besöker stället innan Sillens release.

fredag 19 mars 2010

Dagens stöd

Akupunkturen var spännande, men shit vad det gjorde ont. Hon hittade mina fyra ömmaste punkter och satte nålar där. Hon gav mig även ett par kryckor eftersom jag behöva vila höfterna som felbelastas på grund av värken. Nu är jag dock på väg till Stampen med Erica för att se Jakob spela med stans coolaste band - The beat from Palookaville. Utan kryckor så klart. Nån måtta får det ju vara.

torsdag 18 mars 2010

Dagens hipp hipp hurra

I dag gratulerar vi Jakobs lillasyster Johanna som fyller år. Johanna bor med sin familj i Florens, Italien, men om bara nio dagar kommer hon och Samuel hit så att vi får krama dom. Då passar även Samuel på att fylla nio år. Hurra på er!

(Samuel, Johanna och Jakob i Florens när vi var där 2007)

Dagens dosa

Dagens dosa är de här underbara babyconversen som jag inte har köpt. När får man börja bebisshoppa?

Dagens utmaning

Just nu ligger mina enda jeans i tvättmaskinen. Jag har verkligen INGET annat att ha på mig. (Jag vet, jag borde shoppa men orkar inte). Ska de hinna torka innan jag ska till sjukgymnasten för akupunktur klockan 8.30 i morgon bitti? Gud vad spännande.

Dagens olust

Två manliga elektriker hade ockuperat simhallens omklädningsrum i dag. Jag är normalt inte speciellt blyg av mig, men det kändes på något vis lite olustigt att visa upp sillmagen för dom. Jag tänkte på alla kvinnor som badar i Skäris, som normalt har slöja och försöker skyla sig. Fram för fler kvinnliga elektriker helt enkelt. En sån såg jag förövrigt hos barnmorskan i tisdag. Hos såg mycket duglig ut.

onsdag 17 mars 2010

Dagens Sláinte

(Den obligatoriska ölen som ingår i entrébiljetten på Guinnessmuséet i Dublin)

I dag är för övrigt första gången på tio år som jag inte firar Lá Fhéile Pádraig, mer känt som Saint Patrick's Day. Mina tjejer hänger på O'Learys, Pelle dricker guinness nånstans därute och Niall och alla andra irländare jag någonsin har lärt känna skålar och har kul just nu. Men jag och Anna är överens; det blir aldrig som det brukade vara, aldrig så kul som på tiden på the Loft och Foggy Dew.

Hur som helst säger jag sláinte till er alla där ute.

Dagens behandling


I dag har jag varit på information för gravida hos sjukgymnasten. Det var på samma ställe där jag fick behandling, tips och träning för ett år sedan. Eftersom det bara blev värre och värre då har jag varit lite skraj för att gå dit igen, men i dag rannsakade jag mig själv och gick. Nu, så här i efterhand, vet jag att det inte var deras fel att jag blev sämre, utan min läkare som ställt fel diagnos. Om jag får mer energi ska jag göra en anmälan mot den läkaren, jag har journalen här hemma men har inte haft ork att ta itu med det. Ungefär på samma sätt som jag gick hos honom i åtta månader innan jag hade kraft att söka mig till en annan läkaren som snabbt konstaterade vad som var fel. Jag vet att en anmälan i Sverige sällan leder till något, men jag vill att han ska veta att han har behandlat mig slarvigt och fel. Om jag istället hade gått till rätt läkare direkt hade jag troligtvis varit bra i ryggen nu, opererad och klar för kanske ett år sedan. I stället har jag gått med ständig värk i snart 15 månader, och har vad det verkar en onödigt besvärlig graviditet framför mig. Det här borde vara den bästa tiden i mitt liv. (Missförstå mig inte, Sillen gör min dag varje dag. Helst i kväll när han tycks slå kullerbyttor och sprida kärlek).

Nåja. I morgon börjar jag med vattengympa för gravida och på fredag påbörjar jag en smärtlindringsomgång med akupunktur. Det ser jag fram emot.

måndag 15 mars 2010

Dagens dilemma

Ibland händer det att jag gör korkade saker. Som att fastna med armen i torkstället. J kom för att hjälpa mig loss, men först passade han på att föreviga dumheten på bild.


Dagens grupp

I dag har jag gått in i vecka 20. Halvtid kan man säga, men ändå inte pausvila. Sillen stökar runt och nätterna som förr var vilsamma, långa och sköna har ni blivit en tid för snurrande och turer till toaletten.

I morgon ska jag gå på något som min barnmorska Lydia kallar för grupp 20 eller så. Vi som har kommit till tjugonde veckan bildar grupp (fotbollslag?) och tanken är att vi ska ta lärdom av varandras erfarenheter. Jag känner inte att jag har så mycket att komma med men är inte den som inte lagspelar om så krävs. Det blir säkert riktigt trevligt.

Dagens klipp

Jag har klippt mig i dag. Mycket. Det blir skönt på semestern, och framför allt bra att inte behöva tas för ett penntroll.

söndag 14 mars 2010

Dagens påskägg

Jag skickade med mamma ett påskägg hem som hon ska vidarebefodra till lilla Brita. När jag var yngre var det hon som alltid gav mig underbara påskägg. De var alltid stora med en massa överraskningar i. Godis så klart, men även saker som porslinsflodhästar (som jag samlade på) eller ett smycke eller så. En gång fick jag ett par otroligt söta örhängen i form av barnvagnar. De hade passat märkligt bra just nu.

Dagens gårdag

Nu har mamma åkt hem igen och här är lite tyst och tomt. I går åkte vi in till söder och träffade moster Dottie och shoppade lite. Vi hade en jättemysig dag men min rygg sa ifrån till slut och jag fick gå och lägga mig och sova ett par timmar när vi kom hem. På kvällen tog jag en citodon för första gången sedan bebis. Läkaren har sagt att det är ok, men det känns ändå inte bra. Och det dröjer innan jag tar en till för värken släppte inte utan jag blev mest yr och illamående.

På kvällen såg vi i alla fall melodifestivalen alla tre. Det var första gången för Jakob och mig, vi hade inte hört någon av låtarna innan. Jag tror att det är så man ska göra. Skippa alla de där hemska uttagningstävlingarna där skiten ska gallras bort och så kolla när bara "de bästa" låtarna återstår. Hur som helst så gillade J och jag Annas låt och vi röstade faktiskt flera gånger. Härlig tjej.

fredag 12 mars 2010

Dagens In med det nya

Dagens nyhet är den här snuttefilten jag precis sytt.

Dagens Ut med det gamla

Ibland måste man gå vidare i livet och ge upp saker som har spelat ut sin roll. Man ska inte ta det så hårt, det är ju ändå bara prylar. Men samtidigt...

Jag har rensat ut en stor kasse underkläder som helt plötsligt blivit för små. Jag ställer undan dem och hoppas på att kunna ha dom om ett år igen.

I dag var det dags att kasta mitt gamla älskade nyckelband. Jag kan inte sätta fingret på vad som varit så speciellt med just det här bandet, för fint är det ju som ni ser inte. Jag fick det av J som fått det på nån spelning på Nalen. Varför det står British council på kan jag inte förstå.

Har ni sett ett par finare strumpor någon gång? Jag köpte dom i USA 2008, men nu är de trasiga och måste slängas. Men var det inte väldigt varmt när du var i USA kanske du undrar. Jo det var det men i bilen körde J ac:n på så höga varv att jag frös som en lite hund. Till slut var vi tvungna att springa in på första bästa Target och köpa ett par långa strumpor. Jag tror att de kostade en dollar, vilken då stod i 5.80 kronor. Nåja, nu har de gått sönder och ingen jag känner har erbjudit att stoppa dom åt mig. Eller?

Dagens besökare

Min mamma har kommit för att hälsa på igen. Vi har mysigt. I dag har vi varit på IKEA och rekat lite. Det finns en massa saker att köpa till Sillen, men än är det lite förtidigt så klart. Men titta får man.

onsdag 10 mars 2010

Dagens jacka

På tal om jackan jag nyss nämnde. Jag åkte till IKEA för att lämna mitt sjukintyg. När jag gick därifrån skvätte en bil ner mig så jackan blev alldeles smutsprickig över hela framsidan. Jag började nästan gråta, kände mig så utsatt och ensam. Den ligger i tvättmaskinen nu, men jag känner på mig att fläckarna inte går bort. Det är den enda jackan jag har där min sillmage får plats, och jag vill verkligen inte lägga mina pengar på att köpa en ny jacka som jag bara ska ha i ett par veckor till.

Och så glömde jag givetvis att ta med sjukintyget till jobbet.

Dagens buzz

Jag brukar ha min telefon i en djup bröstficka på jackan. Den senaste tiden har det hänt att jag trott att den vibrerar, plockat upp den ur fickan för att svara, bara för att se att så inte är fallet. I dag kom jag på att det är Sillen som slår med stjärten långt där inne. Min vibbrare.

Dagens dosa, tillika vårtecken.

tisdag 9 mars 2010

Dagens önskelista

Som jag längtar efter den här.

Och så borde jag köpa Katt på hett plåttak. Mannen i huset har inte sett den.

måndag 8 mars 2010

Dagens lycka

Äntligen har jag fått tag på min vän Rodde i Santiago. Alla i hans familj mår bra efter skalvet men det är allmänt kaos och stor oro och sorg i hela landet. Jag fortsätter hålla tummarna för att allt går bra för dom.

Dagens bed rest



I morgon är det äntligen dags att se Hamlet på Statsteatern. Jag fick biljetterna av Jakob i julklapp så jag har sett fram emot det länge nu. Det konstiga är att vi mycket väl skulle kunna glömma att gå. J är upptagen med det sista på sin egen platta och så har han arr som ska vara klara inför inspelningen av Palookaplattan också. Själv latar jag mig, på doktorns inrådan. Sillen mår jättebra men min rygg har sagt ifrån. I fem veckor är det meningen att jag ska vila upp mig. Låt oss konstatera att det troligtvis kommer att bli riktigt riktigt tråkigt. Hamlet i morgon piggar upp.

söndag 7 mars 2010

Dagens Oscarsgala


Förr i tiden satt jag alltid vaken om nätterna och tittade på Oscarsgalan när det begav sig. Jag älskade inledningsnumret, de vackra klänningarna på röda mattan, en del av tacktalen och Billy Crystal och Steve Martin som värdar. Men det skulle faktiskt aldrig falla mig i nu, att sova är mitt största fritidsintresse.

Dagens morfar

Hos min mamma hittade jag en låda med gamla foton och vykort. Många av bilderna föreställde min morfar Calle. Här är några av mina favoriter.

(Klicka på bilderna för att se bättre)

Här står morfar mellan mormor Brita och en väninnan. Mormor i sovsäck och morfar i nåt konstigt virat runt benen. Tallrikar på huvudet?


Den här bilden är helt underbar tycker jag. Jag vet inte vilka damerna är, men de ser trevliga ut. Morfar ser nöjd ut.


Högst upp till höger: hela familjen Carlsson ska ut och fiska (mamma i söta shorts och lillebror Mats på båtkanten). Mormor och morfars syster Anna-Greta på utflykt någonstans. En vältränad Calle vilar i en solstol och sist mormor och morfar kramandes på en sten i vattnet.


Så här minns jag nog morfar bäst. Med ett fiskspö i handen, den där väskan med fiskedragen och om lyckan log, en gädda på kroken.


Vid pingisbordet, kanske under militärtjänsten, men det vet jag inte. Och så en bild där han står på händerna. Jag kan inte smälta hur vältränad han var. Jag tror aldrig han ökade ett kilo i vikt under hela sitt vuxna liv.