onsdag 29 september 2010

Dagens trötta

Ture och jag har tänkt att börja med babyswing, vad nu det än är. Problemet är att det är så tidigt på morgonen. Så här dags har vi inte ens stigit upp än.

måndag 27 september 2010

Dagens namnsdag

Trots att Ture har ett jätteovanligt andranamn, det finns tre i Sverige, har han i dag namnsdag. Grattis Telonius!

När jag var liten fanns inte Pernilla i almanackan utan jag fick fira med mina bröder på Per-dagen. Syskonrättvisa.

söndag 26 september 2010

Dagens kräftskiva

I går lämnade jag grabbarna hemma och åkte till Anna på kräftskiva. De var givetvis också medbjudna, men eftersom det efter avbokningar visade sig "bara" bli vi i tjejligan kvar bestämde de sig för att stanna hemma. Senare på kvällen var de dock schyssta att hämta hem mig igen. En mycket lyckad kväll med god mat, sköna skratt och trevligt sällskap. Själv åt jag två kräftor och en extra klo. Det är egentligen Annas fantastiska västerbottenpaj man vill åt när man tackar ja till Annas årliga skiva. Den är magisk.


Man vet att det är en trevlig tillställning när värdinnan börjar välja musik ifrån den gamla LP-lådan.

Dagens möte

I onsdags fick Ture äntligen träffa kusinerna Ella, Manda och Anton i Oskarshamn.

Min bror Jörgen blev alldeles förtjust i lilla Ture. Så klart, han är ju underbar. Ture alltså. Och Jörgen. Underbar.


Ella kunde inte sluta klappa och krama Ture. Och Ture var minst lika nöjd.


Tures kusin Anton är en van bebiskramare, även om lillasyster Ella nu börjar bli stor. (Amanda ville inte vara med på bild i dag)

lördag 25 september 2010

Dagens fashion statement

"Mixa gärna färger och mönster hullerombuller. Det blir roligare så"

fredag 24 september 2010

Dagens mormor

Det är första gången sedan jag flyttade till Stockholm för tio år som jag är i Oskarshamn utan att träffa lilla Brita. När vi står på Lilla torget och tittar mot huset hon, och morfar såklart, bott i i hela mitt liv känner jag mig obeskrivligt sorgsen. Där sitter Sillen i sin bärsele på pappas bröst, bara tvåhundra meter och tio veckor ifrån att ha fått en kram av henne.

tisdag 21 september 2010

Dagens resa

I dag åker vi till Småland. I morgon ska Ture äntligen få träffa kusin Ella.

måndag 20 september 2010

Dagens vattendjur

Ture är inte som andra bebisar. Visst, han gillar att bada, men mest av allt tycker han om att duscha. Han ÄLSKAR att duscha. Man lyfter in honom över badkaret och spolar honom med ljummet vatten. På kroppen och på huvudet och i ansiktet. Oj vad han njuter.

Dagens pyjamas

Ledsen över sd:s framgångar i valet vaknade jag till en ny dag, tittade ner i Tures säng och såg det här. Allt blir lite lättare då.

lördag 18 september 2010

Dagens band

Alldeles precis just nu spelar Jakobs Big Band Splash på Fasching. Det är första gången någonsin som jag missar det bandet och det känns lite sorgligt. I kväll har de flera nya låtar på repertoaren och det hade varit kul att höra dom. Eftersom Jakob jobbar här hemma med att arrangera musiken till bandet har jag lyssnat lyssnat och lyssnat på låtarna hundratals gånger. Utan att få nog måste jag erkänna, för precis så bra är det där bandet. Förr i tiden var jag med på nästan varenda spelning, med flera olika band. Framförallt alla i Stockholm, men också många runt om i Sverige. Jag kan inte påstå att jag saknar det, även om det var en väldigt trevlig tid. Med Big band splash är det dock skillnad. Av någon anledning känns det annorlunda med storbandet... det känns nästan som vårt gemensamt projekt. Låtarna som jag hört om och om igen här hemma när de har slipats på, de tre plattorna som har varit som små bebisar som fötts fram, de 22 (!) artisterna som delvis har blivit mina vänner. Ett fantastiskt musikprojekt helt enkelt. Men som sagt, i kväll missar jag allt.

Här är en snabbintro:

Mix from new album with Big Band Splash av Jakob Norgren

Men ni får inte tro att jag är ledsen. Anledningen gör det värt det med råge:

Dagens underbara grannar

fredag 17 september 2010

torsdag 16 september 2010

Dagens aha

Sillen och jag skulle ha träffat Anita på stan i dag. Vi skulle även ha gått upp och tittat på Annas nya kontor. De har ju flyttat 500 meter, till Strandvägen. Det hade varit första resan ensamma in till stan för oss, men det blev inställt. Vi får ta det en annan dag.

Istället åkte vi två buss till Skärholmen för att fixa ett par grejer. Något slog mig då. I Stockholms kollektivtrafik är det gratis att åka buss om man har barnvagn. Det är säkert likadant på andra ställen där ute i landet. Anledningen är ju självklart säkerheten. Man kan inte ställa in barnvagnen där bak, lämna barnet ensam och sen kämpa sig fram genom strömmen av folk som kommer in åt andra hållet. Hur som helt är det ju trevligt för oss eftersom vi kan åka till Skärholmen gratis nu när jag inte längre köper månadskort. Nåja det som slog mig var i alla fall att jag nu förstår varför det åker omkring en massa stora barn i barnvagn därute. Jag har sett det många gånger och tänkt att de måste vara något fel på barnen, att de kanske är sjuka eller så, eftersom de åker vagn fastän att de är så stora. Jag har också tänkt att de nog skulle må bra av att röra på sig lite.

Påminn mig gärna om detta inlägg om ni tycker att Ture åker vagn allt för länge.

onsdag 15 september 2010

Dagens känsla

Det är coolt att se hur Ture växer och utvecklas. Nu händer det verkligen grejer. Små små leenden samtidigt som han borrar in sin blick i oss... det är underbart. Jag får en sån där kittlande kärkänsla i magen och tänker att om det fortsätter så här så kommer jag alltid att vara världens lyckligaste. Hur kan en sån liten plutt ha så mycket mys i sig?

Nästa vecka åkte vi ner till familjen i Småland. Då ska han få träffa sina morbröder och kusiner, sin mormor och plastmorfar och morfar och Maggan. Vi ska också försöka hinna med att träffa min fina vän Jonte.

Men innan vi åker vill vi såklart hinna träffa farmor och farfar som varit bortresta i flera veckor, och faster Stina så klart.

Dagens vackraste tips

För länge sen fick jag ett tips av Sefors som jag tänkte vidarebefordra till er. Jag glömde det då, men här kommer nu tipset. Det är lilla bebisen Mila som fotograferas av mamma Adele när hon sover middag på golvet. Mamma bygger på fem minuter upp en scen, med hjälp av filtar, sjalar och annat, och så fotar hon den sovande flickan. Det är magiskt vackert.

måndag 13 september 2010

Dagens fundering

Innan Ture föddes, när han fortfarande bara var Sillen, tänkte jag mycket på hur han mådde där inne. Vi hann ju göra jättemånga ultraljud innan det var dags, 6 totalt tror jag, så vi visste att allt såg bra ut. Men samtidigt vet man ju inte, mycket kan hända, mycket kan vara fel. När han sen föddes konstaterade läkaren att han var en 10-10-10 bebis, perfekt i allt de mäter. Men ändå. Jag tittar på honom ibland och undrar om han har ont någonstans när han är ledsen, om han äter och växer som han ska, om jag har allt nyttigt han behöver i min mjölk, om vi ger honom allt han behöver för att utvecklas som han ska, om vi kommer att göra honom glad och trygg. Tänk att man skulle bli så nojjig.


(Att han är väldigt söt är en bonus)

söndag 12 september 2010

Dagens gosedjur

Ture har givetvis fått en massa gosedjur redan, båda av oss och av vänner och familj. Han bryr sig inte megamycket om dom just nu, men den här ligger bra till när det gäller att bli en favorit. Namn: Fladder.

Dagens oxymoron

fredag 10 september 2010

Dagens uggla

Dagens avslutning

Nu är det officiellt - sommaren är slut. I veckan åt jag årets sista jordgubbar, nu får det vara nog. Jag har slagit rekord den här jordgubbssäsongen, säkert ätit 50 liter, med mjölk, bara mjölk. Jag skyller på Sillen i magen.

Annat som bevisar att sommaren är över:
Värmefilten kommer fram igen, liksom extrafilten i sängen.
Sjalar. I massor.
Vantar på.
Slut på repriserna i TV.
Blommorna på balkongen är döda.


Sista gubbarna.

Dagens land



Unge Daz i Emmerdale försökte avråda flickvännen Scarlett från att flytta till Kanada.
"Gör det inte, Kanada är skittråkigt. Till och med tråkigare än Sverige".

tisdag 7 september 2010

Dagens Casanova

Det ska börjas i tid...


Dagens ord

Varje morgon när Ture har ätit frukost så brukar han få ligga mellan J och mig i sängen. I morse när han låg där, med sin vanliga efter-maten-hicka och med nappen i munnen, gjorde han en massa konstiga ljud med munnen. Helt plötsligt hörde vi honom säga "hej hej". Klart och tydligt sa han "hej hej". Jag förstår att han inte är en mirakelbebis, men han får verkligen till riktiga ordljud när han håller på ibland. Fast vi håller på att vänja oss, i söndags hörde vi honom nämligen säga "farfar".


Dagens namn

Långt innan vi bestämde att Ture skulle heta Ture tog jag den här bilden.

måndag 6 september 2010

Dagens helg

Helgen har varit fantastiskt trevlig. Mamma har varit här och vi har gjort lite mamma-dotter-barnbarnsgrejer. Mest har vi myst här hemma allihop, men även shoppat i Skärholmen och hälsat på hos mammas moster Dottie på Söder. Dottie grät nästan när hon fick träffa Sillen. Han var sitt sötaste lilla mys, sov mest men kom upp en sväng för att flirta lite och så.

Innan vi åkte till stan för att träffa Dottie och hennes dotter Ulla tog vi på oss en massa kläder... det är ju höst nu. Äntligen får man ha vantar igen utan att verka konstigt. För Sillen var det första gången dock.



Dottie och vi. Succé.



Väl hemma i Bredäng igen hängde vi mest framför TV:n. Vi bjöds på kalixlöjrom och så åt vi återigen risotto. Man får inte nog.

torsdag 2 september 2010

Dagens svar

Vissångaren Johan Johansson intervjuas i City i dag.

onsdag 1 september 2010

Dagens lyllos

I morgon kommer min mamma hit igen. Det är faktiskt på tiden, för Ture växer så det knakar och jag vill inte att hon ska missa för mycket. Vi ska mest hänga här hemma, kanske shoppa lite och sen på lördag ska vi hälsa på hos moster Dottie. Alltså, det är mammas moster, inte min. Det är det närmaste Sillen kommer att komma min älskade mormor Brita.

Mamma förra sommaren vid badet i Bredäng.

Dagens olustighet

Så tokigt det blir i tidningsmakarvärlden ibland. Låt oss hoppas att det var en tillfällighet.




Dagens humor

Ibland när Ture sträcker på sig så kör han ena handen rakt upp i luften och spänner kroppen. Då ser han ut som Stålmannen. Om jag lyckas fånga det på bild någon gång ska ni få se. Och på tal om Stålmannen så säljer Lindex just nu den här festliga bodyn. En sån borde han ju onekligen ha.
Fast just nu ser han ut som allt annat än en liten stålman. Han ligger i sängen, iklädd sig allra första sovpåse. Han ser ut som en liten flicka i klänning. Mycket sött.