torsdag 29 september 2011

Dagens bilder

Kaniner och lustig gunga som även mamma gungade i.






Dagens dialekt

Om man är född och uppvuxen i Oskarshamn, Kalmars lillebror - då tycker man att det här är mycket roligt. 


Dagens dag

Vi har haft en alldeles fantastiskt trevlig dag i dag. Patrik och Benjamin följde med oss på babyswing och sen gick vi till Jakobs studio/kontor och kollade lite. Efter det gick alla fyra killarna till café Lyran medan jag var hos doktorn och sen blev det bonus för jag hann möta upp de andra och äta god lunch tillsammans med dem. Ture tog dagens första lur vid halv fyratiden i stället för på förmiddagen så det har varit lite gnissligt till och från, men han har kämpat på bra. Mot slutet av kvällen blev det bus och dans och skratt. Precis som vanligt.

onsdag 28 september 2011

Dagens dans

Ture älskar ju musik och dansar så fort vi sätter på något som svänger. Här dansar han till ett att pappa Jakobs band - The Beat from Palookaville. 



Dagens bokning

Jag kan inte komma på en utländsk stad som jag besökt fler gånger än Dublin. Tidigare hade jag ju familj och vänner där men de senaste gångerna har jag åkt dit bara för mitt höga nöjes skull, alltså inte enbart för att träffa dem. Sist jag var där var med mina föräldrar och gången innan det var med Anna. Jag verkligen älskar stället. En sån söt liten stad, full med bra pubar, shopping, trendiga ställen och en massa mossiga så klart. Statyer av James Joyce, bra muséer och prisvärda hotell. Jag säger ofta att London är min favoritstad, men jag tror att Dublin och London ligger på delad första plats.

Nu till det viktigaste. Jag ska åka dit. Vi ska åka dit, vi som i Anna, Erica, Carina och jag. Anna och jag fyller jämt i januari och i stället för att ordna en fest har vi bestämt oss för att göra en liten resa. Det är så klart ett tag till dess men jag längtar längtar längtar redan.


Jag i Temple Bar-området i Dublin, sommaren 2007.

måndag 26 september 2011

Dagens pysslare


I kväll gick vi ner och lekte på basketplanen. Ture jobbade hårt med att plocka bort grenar och småstenar som låg på marken. Och snart kommer löven att börja falla, då får han ännu mer att städa bort.

Det är vårt nymålade fina hus i bakgrunden. 

söndag 25 september 2011

Dagens kalas

Titta där står lilla Benjamin och firar sin födelsedag. Förra söndagen blev firandet inställt men nu var den lilla familjen pigg och redo för bus. Benjamin och hans föräldrar bor vid Karlbergskanalen, med utsikt över vatten, slott och tåg. Jag tror att små små barn skulle kunna stå i timmar och se tågen svischa förbi. Pappa Patrik hade gjort egna mycket goda makroner och Ture lekte med alla Benjis leksaker. Alla.




lördag 24 september 2011

Dagens dosa

Jag har ju på äldre dar besinnat mig vad gäller inköp av dosor. Nu för tiden handlar jag mest till Ture, eftersom det är han som främst behöver saker. Vi borde nog börja se oss om efter vinterkläder till honom snart... men hur vet man vad man ska köpa? Det ska vara varmt så klart, men ska det vara overall eller tvådelat? Vad är bäst? Kläderna får inte begränsa hans klättrande och bus, men han får inte bli kall eller blöt. Och så ska det vara smidigt att ta av och på så klart. Behöver man flera byten förresten? Arghhh, att det ska vara så svårt att förstå vinterkläder för smågnussar. 

Men, det var ju inte det jag skulle skriva om. Jag skulle ju berätta om mina nya dosor, för jo, jag köpte mig ett par i alla fall. I gårdagens DN såg jag en annons från Intersport, snygga Adidas Superstar för bara 290 kronor. Över 500 kronor rabatt alltså. Jag kunde inte låta bli helt enkelt. 



fredag 23 september 2011

Dagens frukt

Ture och jag passade på att leka lite i fruktparken i dag. Det är äpplen, päron, meloner, jordgubbar och bananer för hela slanten. Frukt är godis tycker Ture.



Dagens Anna

Lill-Anna, skol-Anna, kalla henne vad ni vill - Ture och jag är tokiga i vår lilla Anna. Vi sågs vid Slussen, fikade, busade och sen promenerade vi tillbaka till t-centralen. En härlig eftermiddag som i stort sett gick åt till att uppdatera oss om vad som hänt sedan sist. Mycket har hänt, mycket händer. Vi pratade bland annat om hur kul det vore om alla fyra, alltså Anna, Sandy, Louise och jag, skulle kunna träffas igen. Nu är Sandy tillbaka i Sverige igen så vi är i alla fall lite närmare varandra än vad vi varit på över två år.


torsdag 22 september 2011

Dagens tips



 Jag vill göra er uppmärksammade på att den fantastiska serien Treme börjar sändas på SVT i morgon kväll klockan 22:45. New Orleans, bra skådisar, intressanta stories och framför allt galet bra musik. Missa inte!

Dagens skatare.

I kväll gick Ture och jag ut och kollade på när de stora killarna åkte skateboard, allt medan pappan putsade fönster. Vi vet att han gjorde det för vi kan se vår lägenhet från skateparken. Vi ringde till och med upp till honom för att säga att han missat en fläck. Han berättade då att det var avsiktligt och att det var tandkräm. Men det är kanske en helt annan blogg.

Dagens uppdatering

Å vad dålig jag har varit på att blogga den senaste tiden. Här kommer en snabbuppdatering. I söndags träffade jag Gotlands-Anna, en av mina äldsta vänner. Vi fikade och hon träffade Ture för första gången. Heter alla dina vänner Anna kanske du undrar nu, och ja, det gör de faktiskt. Nästan. Sen så har jag jobbat på Ikea, och i dag har jag även varit där med svärföräldrarna och handlat. I går kväll träffade jag Sefors, nej han heter inte Anna så klart, och vi shoppade åt honom och käkade en fantastiskt buffé på Pong. I morgon kommer en gammal kurskamrat och hälsar på. Det är inte supermånga jag fortfarande har kontakt med, men det här är en av mina favoriter så henne behåller vi. Och jo, hon heter Anna.
Ture med Anna förra gången hon var här. Det var hon som introducerade honom till Barbapapas underbara värld.

tisdag 20 september 2011

Dagens härmapa


Det är få saker som får mig att skratta så mycket som Ture när han låtsaspratar i telefon. Han tar en telefon, det kan vara en mobil eller en vanlig eller varför inte en fjärrkontroll eller så, och så håller han den mot örat och säger bla bla bla da da da. Han går omkring också och ibland så ställer han sig i ett hörn som om han vill vara i fred när han pratar. Så gjorde han senast vi var på öppna förskolan och det var mycket underhållande för de andra föräldrarna. Där stod han säkert i fem minuter, med en babymobiltelefon tryckt mot örat, och lät som om han höll på att sälja sina aktier i ToysRus. 

Dagens note to self

Om du är på jobbet och akut måste åka till sjukhus och sen inte komma tillbaka till jobbet på säg tre veckor - kom ihåg och ta med dig din banan då.


måndag 19 september 2011

Dagens längtan

Ture tycker det var lite för länge sedan mormor hälsade på. 
Det måste det bli ändring på snart.


lördag 17 september 2011

Dagens film

Och på tal om det... jag ger er världens lustigaste getter.




Dagens rättelse

Jakob låter meddela att det var får som bajsade, inte getter. Han tycker att bloggerskan, som ju faktiskt är från landet, borde sett detta.

 Får. Tre stycken.

Dagens kaninklappning

Om Ture vill klappa på kaniner så får Ture göra det. Vilken otroliga tajming, 4H-gårdens dag i Hågelbyparken och massor med happenings som passade lille Ture perfekt. Han fick alltså klappa kanin, kolla in hästar, getter, grisar, illrar och så klart en massa lekande barn. Och så åt han varmkorv som vi fick grilla själv och sprang omkring och tjoade. Bajsbingon med getter gick honom lite förbi, nästa år är det säkert skojigare.














fredag 16 september 2011

Dagens bus och besök

I dag skulle Patrik och lilla Benjamin komma på besök, men snor och snörvel satte stopp för det. Nu håller vi tummarna för att Benji är pigg på söndag då vi ska fira hans födelsedag.

Ture som däremot är megapigg ville till öppna förskolan så så fick det bli. Jag är lite halt i dag men vi tog ändå en promenad dit eftersom bussen ofta är full. (Full med barnvagnar alltså). Efter öppna förskolan gick vi förbi lekparken Kulan, där det bland annat finns djur att titta på. Ture blev mycket förtjust i kaninerna och försökte till och med klättra upp för gallret för att komma in till dem. Nu funderar jag på om det finns någonstans där man även kan klappa på kaniner.

Och lyllos oss, i kväll kommer Anna på besök. Hennes Mats spelar med Jakob i Linköping i kväll så vi är så att säga musikeränkor. Efter spelningen spurtar de tillbaka till Stockholm eftersom Jakob har en spelning på Debaser. Den hade jag faktiskt velat se, men det får bli en annan gång. 


torsdag 15 september 2011

Dagens superhjälte

I dag har vi haft Tures faster Stina och lilla kusin Emil på besök. Så mysigt. Den lille växer så det knakar och när jag tänker på att han om exakt ett år är lika stor som Ture är nu blir jag lite full i skratt. Den där lille killen kommer nog precis som Ture rusa runt och skratta och busa och klättra och leka superhjälte... så som små barn gör liksom. 






onsdag 14 september 2011

Dagens pianist

Ture sitter vid flygeln då och då och jag inbillar mig att han blir bättre och bättre. Kolla själva!

tisdag 13 september 2011

Dagens tips

Michelle Williams, hon är allt bra cool. Hon har gjort ett par filmer som jag tycker mycket om. I I'm Not There hade hon ingen stor roll, men den bör ni se i alla fall. Hon var framförallt lysande i Lukas Moodyssons film Mammut och så även i Brokeback Mountain. Nu spelar hon snart Marilyn Monroe och om man ska tro bilderna så blir det fantastisk. Kolla här! 

måndag 12 september 2011

Dagens hälsning

God morgon pappa Jakob. Hoppas att du får en fin dag i Berlin. Vi saknar dig men har det bra. Mycket soffmys och en hel del bus så klart. 


söndag 11 september 2011

Dagens mat

I dag gjorde vi något vi aldrig gjort tidigare. För att spara lite på min rygg, och för att det var lite mysigt, så käkade Ture och jag middag framför tv:n. Ture åt två hela varma mackor med mosad banan under osten och han smackade och njöt. Han var också ganska road över att få sitta i soffan och äta så det kanske händer snart igen. Stora killen.


Dagens bloggare

Ture hjälper till att blogga.



Dagens kompis

I dag fick vi besök av Kevin och hans mamma Anna. Vi gick till lekparken Trissan och Kevin lärde Ture en massa nya bus. Nu vågar han åka ensam i rutschkanan och klättrar gärna upp i ställningarna utan hjälp.

Två roliga bilar finns det... det här är den lilla.


- Kevin, ser du mig?


- Jag kommer upp till dig Kevin!



- Jag kommer ner till dig istället.


 Kolla in Kevins mamma. Hon kommer fortfarande ihåg hur man gör.


lördag 10 september 2011

Dagens bild


Den här bilden på Ture får mig alldeles full i skratt. Han gör så här ibland - ställer sig och glor, trycker hakan mot bröstet och ser ut som en liten farbror.

Dagens länk

Jag sprang på den här artikeln. Ganska kul, och så klart smickrande för oss svenskar. Nåja, inte inledningsvis så klart.

Dagens spel


Samma dag som jag kapitulerar och börjar spela Wordfued på telefonen vill Ture börja spela Alfapet. Eller Old school-Wordfued som min bloggkamrat Linn kallar det. =)

fredag 9 september 2011

Dagens lek

Vi har flera olika lekplatser att välja på här i Bredäng. En favorit är Trissan, en park med massa olika lekprylar och gungor. På sommaren finns det även en stor plaskdamm, men den har vi faktiskt inte provat den här sommaren. Det får bli nästa år.

Vid ett par tillfällen har vi träffat och lekt med en pojke som heter Patrik. Han är flera år äldre än Ture och pratar inte ett ord svenska. Han förstår en del, och Ture verkar vara en hejjare på polska, det språk jag tror Patrik bäst bemästrar. I dag har de åkt rutschkana, ridit på den stora trähästen, åkte jeep och sprungit efter såpbubblor. De var så söta. Jag blåste bubblor, Patrik jagade dem och Ture skrattade åt både bubblorna och Patrik. 

torsdag 8 september 2011

Dagens film


Att jag är tokig i Woody Allen sedan länge länge är ingen hemlighet. I dag har Erica och jag sett hans senaste, Midnatt i Paris, och nu vet min kärlek inga gränser. En story som är lika genial som enkel och med en hel harrang av 20-talets stora stjärnor som smart nästlas in i historien. Vi möter en vacker ung Hemingway, Cole Porter som underhållare vid pianot, F. Scott och Zelda Fitzgerald, Picasso, Gertrude Stein, Salvador Dali spelad av underbara Adrian Brody, T.S. Eliot, Matisse, Degas, Toulouse-Lautrec och Josephine Baker. Med flera måste jag säga för jag har säkert glömt en del. Owen Wilson gör en lysande Woody Allen, (äh, ni förstår vad jag menar), minst lika bra som Larry David i Whatever Works. Jag vill redan se den igen. Och jag vill åka till Paris bums.

tisdag 6 september 2011

Dagens andra nyhet

Kiss på pottan.

Dagens nyhet


Allt som oftast händer det nu att vi kommer in i vardagsrummet till den här synen. Ture sitter uppkrupen i fåtöljen, tillbakalutad och nöjd med livet som ägde han större delen av aktierna i Toys'R'Us.

måndag 5 september 2011

Dagens londonshopping

Jag lovade ju er lite shopping från London. Det mesta av Tures kläder är inköpta på Primark, världens billigaste och roligaste affär typ. Det är perfekt att handla barnkläder där. Kvalitén är inte alltid den absolut bästa, men vad gör det när gnussen växer ur allt innan man hinner säga Big Ben. Det här är bara lite av allt jag köpt, och allt är i storlek som kommer att vara perfekt nästa sommar.

Coola t-shirts för 16 kronor styck.


Snygg kortärmad skjorta, 45 kronor.


Pyjamas som matchar min, 35 kronor.


Basketset som matchar Jakobs, 60 kronor.


Nya dosor till hela familjen. (Inte Primark så klart)


Och så rolig barnmat, bara för att de var så snygga.