torsdag 30 augusti 2012

Dagens längtan

Då och då skriver jag ett inlägg om min längtan till London. I dag är en sån där dag då jag nästan längtar ihjäl mig. Jag vill så gärna dit i höst... alla höstar borde rymma en resa till London. Och vårar, somrar och vintrar också så klart. Just i dag sitter jag och rensar bland mina bilder på datorn och där finns ju givetvis många herrans bilder från just London. Bilder på mig och Anna, på mig, mamma och Manda, på mig. I höst vill jag åka med Anna, och om hon inte kan, pga sitt nya jobb, så vill jag åka med mig själv. Jag skulle vara det perfekta resesällskapet - londonvan, kul, easygoing och så vidare.  


måndag 27 augusti 2012

Dagens skratt

Min mamma är ju här och leket står som spön i backen. I dag skolkade vi från dagis igen och åkte till Andy's lekland i Sickla. Tanken var utomhusbus men vädret sa annat. Jag kan inte beskriva hur kul Ture hade. Han var överallt, högt och lågt, i bollhav och klätterställningar, på studsmattor och nerför rutschkanor. Efteråt åt och promenerade vi på Söder och sen fikade vi hos tant Dottie. Älskade Dottie, mormors syster, hon blir så underbart glad när man hälsar på. Hon påminner mig så mycket om lilla Brita och det är skönt och jobbigt på samma gång. Hur som helst så var Ture härlig när vi var där, tills han efter en timme tröttnade på oss tanters tjatter och gick och satte sig i sin vagn i hallen. Vi åkte hem och här har det nästan varit lika busigt. Många skratt också. Han säger så mycket nytt och jag förstår inte var han snappar upp allt. När han efter brottningsmatchen med tandborsten var ledsen och stod sloken och trött i badrummet, frågade vi honom varför han grät. –Jobbigt, snyftade han fram då. Mamma och jag såg på varandra och började skratta. Stackars barn, han hade precis förstått och formulerat ordet "jobbigt" och vi kunde inte låta bli att skratta.



söndag 26 augusti 2012

Dagens bak

Mormor är på väg upp från Småland och Ture bara väntar och längtar. För att fördriva tiden har vi bakat chokladbollar, såna där smöriga och goda, och Ture har ätit tre stycken. Ibland får man.

lördag 25 augusti 2012

Dagens hurra


Lyllos oss. I morgon kommer Tures mormor hit och stannar i flera dagar. Det ska bli så himla kul. Massa lek och bus och mys, skolk från dagis och så.  

Dagens kärlek

Då och då skriver jag ett inlägg om kärlek, den där kärleken man nog bara kan ha för sitt barn. Jag älskar så klart Ture dygnet runt, men det finns stunder när mitt hjärta nästan svämmar över och jag blir alldeles knäsvag. Som i dag till exempel. Jag satt på huk och städade ur skåpet under diskbänken, ett mödosamt jobb med flera diskbråck. Ture lekte någonstans omkring mig och sen från ingenstans så stod han bakom mig och omfamnade min rygg. Han lade kinden mot ryggen och kramade länge länge utan att säga något. När han släppte vände jag mig om och såg in i hans ögon. Det var ett sånt där ögonblick när inga ord behövs, när inget behöver tillföras. Jag kände hans kärlek och han kände med största sannolikhet min. Sen var ögonblicket över för hans del och han hoppade upp på sin trehjuling och for iväg. Kvar fanns jag, nu på knä för att inte trilla, knäsvag av kärlek.




fredag 24 augusti 2012

Dagens konsert

Eldkvarn på Grönan. Så bra.

onsdag 22 augusti 2012

Dagens godis

Ture är med i en tandvårdsstudie så i dag var vi och träffade "tandläkaren" igen. Jag skrev tandläkaren så där eftersom hon inte är tandläkare, men vi säger tandläkaren till Ture för att inte krångla till det. Hon räknade i alla fall hans tänder och penslade på det där fluormedlet som hela studien handlar om. Ture var superduktig och gapade stort som ett lejon hela tiden. Efteråt fick han en liten leksakskamel som passar fint ihop med alla hans andra små favoritdjur. När vi var klara gjorde vi oss ingen brådska tillbaka, vi skulle till dagis men hade så trevligt på det livliga torget i Skärholmen. Ture luktade på alla blommorna och ville sen in i en av affärerna för att handla, han gillar att handla. Jag lovade honom att vi skulle handla något efter dagis och att han skulle få något gott för att han var så duktig hos tandis. Det där kom han så klart ihåg så när jag hämtade honom i eftermiddags gick vi till affären och köpte den miiinsta chokladbiten som finns - Palle Kuling, och så satte vi oss på stenkonstverket i centrum och åt. Ture alltså, inte jag. Ironiskt så klart att ge honom just godis men det kändes som helt rätt tillfälle. Ture äter aldrig godis annars men ibland så bara måste man få. Han var så lycklig... —godis mamma, godis, sa han flera gånger och såg mig i ögonen och log. 

Jo men han heter faktiskt Ferdinand i tredjenamn.

tisdag 21 augusti 2012

Dagens uppdatering

Nu är det upp till bevis. I dag har jag ätit lchf i två veckor. Vågen säger -5,2 kilo. Jag är nöjd  =)

måndag 20 augusti 2012

Dagens kost

Jag har börjat med lchf. Alltså nästan inga kolhydrater och extra mycket fett. En omdiskuterad diet, eller livsstil om man så vill. Jag har läst på mycket och börjar förstå hur det fungerar, det är inte magi. Jag går ner i vikt så det verkar funka även på mig, det är coolt. Det häftigaste av allt är att jag efter bara två dagar helt blev av med mitt sötsug. Jag som annars brukar äta galet mycket godis och annat skräp har inte ens druckit min älskade Pepsi Max på två veckor. Jag är heller inte hungrig speciellt ofta vilket är ganska nytt för mig, alltså inget mer småätande och blodsocker som åker upp och ner. I morgon har det gått två veckor, då ska jag väga mig och avslöja hur det går, rent viktmässigt alltså.


(Det är faktiskt inte så svårt när man kan äta så här gott)

Tacogratäng.

Snickerskakor.

söndag 19 augusti 2012

Dagens mål


Det här hade barnen målat på dagis i fredags. Ture matchar med tröjan.

onsdag 15 augusti 2012

Dagens utflykt

I dag tog vi ledigt från dagis och åkte till Skansen med farmor, farfar, faster Stina och lilla Emil. Det var en av sommarens mysigaste dagar, solen sken och loppan var lycklig. Vi såg så klart en massa djur, åkte karusell och åt god mat. Och så åkte vi Djurgårdsfärjan över, bara det är ju en hit.

Och tro det eller ej men efter det orkade vi även med en sväng till Ikea. Fast Ture slokade till slut och det var inte så konstigt. Nu är det jag som ger upp och går och lägger mig, flera timmar tidigare än vanligt. Godnatt.



söndag 12 augusti 2012

torsdag 9 augusti 2012

Dagens prat

Jag kom hem från jobbet i kväll och farmor och farfar var fullt uppe i bus med Ture. Han var så glad och rolig, det skrattades en hel del. Det är så mycket som händer med Ture och han är så himla härlig. Intensiv men kul. Han säger "hej mamma Pi" och "bye bye" när han ska sova, han säger "lite till" när han vill fortsätta en stund till med det han gör eller när han vill fortsätta vara vaken. "Litte till", jag dör så gulligt. Han förstår skämt helt plötsligt, säger att han är ett lejon och säger grrrrahh när jag säger att han är en liten apa, (min monkey boy). I kväll när han skulle sova pekade han på sig själv och sa mamma Pi och sen på mig och sa Turre, sen skrattade han länge åt det. 


tisdag 7 augusti 2012

Dagens bollek

De senaste dagarna har vi mött upp den irländska familjen efter dagis och lekt. De har kul ihop barnen, även om de mest leker vid sidan om varandra. Det är kul att Ture börjar få kompisar. Han leker även med grannarna Tamar och hans syster Tamara och så Mehdi. De har till och med börjat komma in hit till oss för att leka. De är betydligt äldre än vår kille men det tycks kvitta alla lika, de har jättekul ihop. Vad gäller mina vänner så tar jag nu igen för förlorade kramar och umgänge. I dag lunchade jag med Anna på stan och i morgon ska jag hänga med Sefors. Anna och Mats har precis kommit hem från USA och de hade en jättefin tröja med sig till Ture. Den ska jag visa snart.


söndag 5 augusti 2012

Dagens helg

Jag har jobbat hela helgen, tungt men trevligt. Vi är ett härligt gäng och jag är så glad att jag fortfarande tycker att mitt jobb är så kul.Ture åkte till faster Stina i går och badande i poolen. Trist så klart att jag inte kunde följa med, men jag hade tur för på mailen kom det framåt kvällen alldeles underbara bilder. Det finns många som är ännu härligare, med hopp från poolkanten och bus och skratt - men de behåller vi för oss själva.

(Tack Stina för alla härliga bilder)

fredag 3 augusti 2012

onsdag 1 augusti 2012

Dagens kärlek

(Klicka för förstoring)