onsdag 28 april 2010

Dagens utflykt

Mamma och jag gjorde en utflykt till Mönsterås i dag. Lyllos oss för då fick träffa Jonte på hans kontor slash atelje. Där hade han en massa fina målningar, och till helgen startar en ny utställning eftersom han har blivit månadens konstnär. Det var en tavla som jag gärna hade köpt, men den var redan såld. Nåja, kanske en annan gång. Sen fikade vi världens godaste päronbiskvier. Allt som allt en lysande eftermiddag.

tisdag 27 april 2010

Dagens resa

Jag sitter på bussen på väg till min småländska familj. För att få tiden att gå brände jag i går ner två Emmerdaleavsnitt som jag tittar på nu. Jag vet inte varför, för alla borde veta att Hem till gården är världens bästa tv-serie redan, men det känns lite pinsamt. Jag kommer på mig själv att vinkla datorn så att den hippa snubben bredvid mig inte ska se.

måndag 26 april 2010

Dagens balkong

På morgonen gjorde vi i ordning det sista på balkongen. Nu är den klar att sova, sola, äta och mysa i.



Dagens husdjur

Alltså, jag har ju till slut accepterat att jag inte kommer att bli hundägare inom en snar framtid. Men ingen kan hindra mig från att hålla med getingar på balkongen.

söndag 25 april 2010

Dagens sötaste

Det finns bra och dåliga sätt att göra slut på. Om det här är bra eller dåligt lägger jag mig inte i, men det är väldigt sött.

lördag 24 april 2010

Dagens blandade tankar

Jag har haft hela dagen på mig att skriva ett inlägg eller två, men det har inte blivit. Jag skyller på trötthet. Jag är så trött att jag tänkte gå och lägga mig klockan åtta. Men godiset var inte slut så jag har kämpat på ett tag till som ni märker. Jakob är i Norrtälje med The Beat from Palookaville och spelar på någon festival. De kompar även Sven Zetterberg, något jag gärna hade sett. Men icke, jag orkade inte följa med. Linda Gail Lewis, Jerry Lee Lewis syster, spelar på samma festival, men inte ens det kunde locka mig ur dvalan i dag.

Så, vad har jag gjort i stället? Jag städade på förmiddagen när energi fortfarande levde, och det är riktigt fint här hemma. Jag har även funderat fram och tillbaka på om och när jag ska åka till Småland. Det lutar åt att jag åker redan på måndag eftersom hissen ska vara avstängd här från och med då. Det krockar ganska mycket med att jag går på kryckorna. Mer? Jag åt jordgubbar med mjölk till middag, något jag tror att jag ska göra varje dag framöver. Och så åkte jag till Skärholmen och vände, det var inget kul och så hade jag ont i ryggen och jag tyckte att alla tittade på mig och försökte lista ut vad som är fel med mig. Jag undrar själv ibland. I går fick jag förresten elakupunktur istället för vanlig akupunktur. Det var så coolt. Under de 25 minuterna som elen vibrerade in i min rygg så var jag otroligt avslappnad och det gjorde inte ont alls. Sillen undrade vad som pågick och sprang ett maratonlopp i magen. Efteråt gjorde det lika ont som vanligt men som min sjukgymnast säger så är 25 minuters avlastning bättre än ingen alls. Ytterligare? Jag håller på och tittar ifatt på mina inspelade Emmerdaleavsnitt. Jag hade samlat ihop 13 stycken när vi var på semestern och nu är det bara tre kvar. Dom tar jag i morgon.

Och så längtar jag efter att det ska hända roliga saker. Jag har SÅ tråkigt.

fredag 23 april 2010

Dagens pubrunda



Förr i tiden spenderade Anna och jag timmar på de irländska pubarna runt om i stan. Vi pratade med våra vänner, drack öl och trillade leende hemåt framåt småtimmarna. Var vi ändå inte nöjda avslutade vi på The Dub, alltså ytterligare en irländsk pub. Av olika skäl blir det inte så så ofta nu för tiden, och när det väl blir ser det onekligen lite annorlunda ut. Som i kväll till exempel. Vi åt en trevlig middag på The Liffey, god pubmat med varsin cola till. Efter det funderade vi nog på om det var dags att bryta upp, men vi kämpade på och gick vidare till O'Connell's. Där drack jag en cola till medan Anna vågade sig på en pytteliten Newcastle. Nöjda med att vi minsann fortfarande kan pubhoppa runt Stockholm bröt vi upp och skiljdes åt vid Slussen. Jag var hemma halv nio.

Dagens överraskning

Om du blir förvånad nu så är det ingenting mot vad jag är. Jag har äntligen köpt ett par byxor till. Ett par MAMMABYXOR. Jag sa att jag aldrig skulle ta på mig ett par sådana och så i går fick jag syn på ett par på rean, bara 200 spänn och oj vad sköna de var när jag bara tänkte prova dom lite lite så där i fall att liksom.

torsdag 22 april 2010

Dagens dejt

I morse när jag vaknade hade jag så ont i ryggen att jag fick ställa in vattengympan. Ironiskt kan tyckas men tanken på att ha ännu ondare efteråt kändes inte lockande. Dock ställde jag inte in dejten med Sefors. Jag hade inte träffat honom sedan innan vi åkte på semester så det var verkligen dags. Vi kikade i lite affärer, pratade strunt och käkade. Som vanligt ungefär.


Dagens storvinst



Åh herregud, det är ju alldeles fantastiskt. Jag har vunnit flera flera miljoner. Ser ni? Underbart. Redan i morgon ska jag köpa barnvagn, babysitter, bilbarnstol, babykläder, möbler osv osv. Jag visste att det skulle bli en bra dag när jag vaknade i morse.

onsdag 21 april 2010

Dagens Stephen Fry

Det finns få människor jag beundrar och ser upp till som Stephen Fry. Intelligent, rolig och hela tiden mitt i prick. Ingen kan såga hela katolska kyrkan längs med fotknölarna utan att trampa på den enskilda troendes tår som han.




tisdag 20 april 2010

Dagens kontroll

Jo tack, det gick bra hos den nya barnmorskan i dag. Hon känns trygg och saklig och när jag gick därifrån kände jag mig alldeles lugn. Alla prover var bra utom järnvärdet, så nu ska jag fylla på med tabletter. Sillens lilla hjärta bultar på som det ska och han svarade på hennes dopplerpetande med att göra ett par kullerbyttor. En av mina funderingar inför i dag var den om kejsarsnitt. Nu har jag fått tid hos en specialistläkare som ska hjälpa mig i den här frågan. Att han både är förlossningsläkare med inriktning på kejsarsnitt OCH narkosläkare är perfekt. Då kommer jag få veta om det är möjligt att sätta bedövning i ryggen eller inte. Jag har hört flera versioner på det och egentligen borde jag inte lyssna alls för jag blir bara stressad. Nå ja, ska får jag veta mer av en expert.

Dagens sommarlängtan

I dag har vi ätit jordgubbar.

Mina med mjölk.


Jakobs med plättar och grädde.

Är inte livet härligt så säg.

Dagens grattis!

I dag gratulerar vi min underbara brorsdotter Amanda som fyller 16 år. Vacker, cool och charmig så man trillar av stolen.

Grattis Mandan!

(Bild från Mandans blogg)


Dagens catfight

Alla vet att dansbandsmusiker egentligen är tuffa pojkar som lever rövare och har sig. Mjau!

måndag 19 april 2010

Dagens nyhet

Från och med i morgon har jag en ny barnmorska. Det känns bra, även om jag inte har träffat henne än. Jag har en lista med frågor till henne... kan hon svara på dom blir hon godkänd.

Dagens fundering

Jag tror att det är mitt gravida tillstånd som gör att jag helt plötsligt har börjat tänka på mitt eget ursprung. På min mammas sida finns inga frågetecken. Jag är uppväxt i en mycket nära och kärleksfull relation med min mammas föräldrar, och minnet av både mormor och morfars mammor är fortfarande levande. En bonus är att jag varje gång jag träffar min bror Jörgen ser jag min morfar, han är så otroligt lik honom i både utseende och sätt. Som jag visat tidigare finns det även en massa bilder på den här sidan av släkten.

På min pappas sida ser det annorlunda ut. Min pappa hade en sorglig uppväxt. Han och hans fyra syskon blev utplacerade i takt med att deras mamma fick fem nya barn med sin nya man. Syskonen spreds för vinden och pappa spenderade lång tid på fosterhem innan han till slut kom till en familj där han var välkommen. På den tiden var det inte ovanligt att man tog sig an fosterbarn eftersom de var gratis arbetskraft på gården. Pappa fick jobba hårt men jag tror inte för den skull att hans uppväxt med familjen Nilsson var helt kärlekslös. "Farfar" David dog när jag var ett par år så honom kommer jag inte ihåg, men "farmor" Ingeborg var en liten rar tant som jag tyckte mycket om. I den här familjen fanns fastrar och farbröder och kusiner som jag absolut har sett som min riktiga familj, men samtidigt fanns inte de blodsband som de jag nu är nyfiken på.

Efter många år utan kontakt med sin riktiga familj fick min pappa reda på att hans biologiska storebror hamnat på en gård inte jättelångt ifrån den han själv fanns på. De har sedan hållit kontakt och när jag var liten tyckte jag att det var jättespännade eftersom de var så extremt lika varandra. Utöver farbror Stig, som tråkigt nog gick bort för ett par år sedan, så har jag aldrig träffat någon riktigt släkting till min pappa. Jag vet inte hur min farmor och farfar såg ut, om jag är lik någon av dem. Det finns vad jag vet inga bilder på dem och jag vet bara att min farmor hette Karin men vet inte vad farfar hette. Eftersom jag utseendemässigt är mycket lik min pappa så är jag nu jättenyfiken på allt det här. Vem kommer min egen son att likna? Tänk om det är sin morfars pappa och jag inte ens vet om det?

söndag 18 april 2010

Dagens fight

Alltså, sport, det är spännande grejer det.

Dagens palt


I dag har jag ätit pitepalt för första gången i mitt liv. Det var svärfar Olle som hade gjort dom och oj vad spännande det var. De är ju så klart ganska lika öländska kroppkakor, men det vet jag inte riktigt om man vågar säga högt. Gott var det hur som helst.

lördag 17 april 2010

Dagens tips (typ)


I går var Anna, Mats och jag på bio och såg Polanskis The ghost writer. Jag kan helt klart rekommendera den. Samtidigt får jag inte riktigt grepp om den, den har något som inte riktigt faller mig i smaken fullt ut. Alla har gett den riktigt bra betyg, Svenskans Jan Söderqvist gav den ta mig attans sex av sex tärningspluppar. Men riktigt så bra tycker jag inte att det är. Om jag kommer på vad som jag inte gillade med den så återkommer jag. Ber delvis om ursäkt för svammligt omdöme. Tjip.

Dagens Vill ha

Åh vad gärna jag skulle vilja ha den här. Fast den skulle så klart inte passa här hemma och så kommer den säkert att bli jättedyr. Men åh vad gärna jag skulle vilja ha den.

fredag 16 april 2010

Dagens meddelande

I dag har jag förresten löst ett mysterium. Sillen har ju levt rövare inne i magen ganska länge nu och jag börjar känna igen hans rutiner. Mest av allt tycker han om att sparka och slå kullerbyttor när jag går och lägger mig på kvällen. Det är riktigt mysigt för det känns som om han vill säga mig något. På semestern var hans sparkar så intensiva att jag för första gången kunde se en från utsidan. Magen stod liksom i åtta kanter och hade inte min moderkaka legat på utsidan hade man nog till och med sett ett fotavtryck.

Tillbaka till mysteriet. På semestern kände jag en ny lustig grej. Det är en lite kittlade rörelse, som om den lille gossen skickar morsemeddelande från insida. I dag kom jag på att han har hicka. Sillen hickar och jag blir alldeles lycklig när jag tänker på det.

Dagens fobi


Alltså, jag brukar inte prata om mina fobier eftersom jag tycker att det är lite pinsamt. Vuxna människor borde inte ha en massa löjliga hang-ups. Hur som helst så har jag ett par, och en av dom ska jag i alla fall berätta om i dag. Jag tror att det bara är J som vet om det här, men jag har navelfobi. Jag har aldrig hört någon annan nämna detta, jag vågar faktiskt inte googla för att se om det finns något som ens heter så - tänk bara vilken läskig information eller bilder jag skulle kunna hitta då.

Jag tänkte ofta på min navel när jag var liten. Jag tänkte att knuten liksom skulle kunna gå upp och att det är ju ingen rolig bild att ha i huvudet och nu är det lite läskigt att ens skriva det här känner jag. Jag minns att jag tänkte att naveln mycket väl skulle kunna vara vägen till en annan värld, en läskig sådan givetvis... lite som ett avsnitt av the twilight zone. Och så har jag alltid tyckt att det har gjort lite ont när man petar där inne. Inte för att jag gör det ofta, men man måste ju hålla rent så att man inte får en läskig infektion eller värre. På sistone har det kommit upp fler jobbiga tankar kring det här med navlar. Sillens navelstump, den där som ska trilla bort nästan bums och som har en konstig färg och luktar jätteilla. Hur ska jag klara av det? Kan jag blunda för hela den grejen och be J fixa det? Och kommer jag få en knappnavel nu när min mage växer så himla mycket? En riktigt stor utstående en som syns genom kläderna och som kommer att sticka mig i ögonen varje gång jag tittar ner på min mage? Oj vad läskigt.

torsdag 15 april 2010

Dagens hemkomst

Nu är vi hemma igen. Med allt vad det innebär. Vi har haft det så otroligt bra, så lugnt och skönt. Det här var första gången som jag var på en tvåveckors chartersemester, och jag kan se fördelarna. Tänk er att man efter en vecka inte behöver packa sina väskor när alla andra gör det, tänk er att ni inte känner den minsta stress över saker ni borde se och uppleva på semestern, tänk er att pulsen till slut börjar gå ner och det just precis då inte är dags att åka hem.

Saker jag kommer sakna: Solen och värmen den för med sig. Frukosten på balkongen varje morgon då jag faktiskt åt både smör och marmelad på det goda nybakade brödet, något som aldrig händer här hemma. Jag kommer att sakna att bara vara hela dagarna, att liksom ta den som den kommer, att inte planera varken måltider eller sysselsättning, att vila vila vila precis när kroppen säger att jag borde. Jag kommer att sakna utsikten från balkongen, att dra från gardinerna och ligga i sängen och se ut över himmel och hav. Mest av allt kommer jag att sakna Jakob. Att vara lediga tillsammans 24 timmar om dygnet, att vakna och somna tillsammans varje dag, äta tillsammans varje dag och bara vara tillsammans. Men mest av allt kommer jag att sakna att känna lukten av sol på hans vackra brunbrända hud.

måndag 12 april 2010

Dagens bad

Hallå där hemma. Av ingen anledning alls har jag varit dålig på att blogga... det bara är så. I förrgår besökte vi stranden som ligger 8 minuter väster ut. Den var skön och lite stenig och vi gick mest dit för att bada. I går gick vi (ok, tog en taxi) till den stooooora stranden som liggen åt andra hållet. Den är en del av den fantastiska öknen som finns här, där sanddynerna bildar en kilometerlång sandstrand som liksom trillar ner i havet. Afrika, det är som Afrika.

Nu ska vi gå dit igen. Good bye.



torsdag 8 april 2010

Dagens utsikt

Vårt hotell är jättefint och fräscht, säkert bara ett par år gammalt. När vi bokade fanns det inga rum med havsutsikt kvar men det struntade vi i eftersom det istället blev mycket prisvärt. Vi har trivts otroligt bra med vårt rum. Det ligger långt in på området där det är lugnt och skönt och utsikten över bergen har varit vilsam och vacker. Ett litet minus har varit att hela anläggningen är byggd i olika nivåer med många trappor och avsatser. Ett par kvällar har det varit mörkt och svårt att se vart man sätter fötterna när man ska tillbaka till sitt rum efter kvällsutflykten. Efter att vi pratat med personalen fick vi veta att de just nu har problem med elöverbelastning och att de i nuläget inte vet när det kan vara fixat. De tyckte nog själva att det var lite läskigt att jag med mina kryckor och gravida kropp skulle trilla omkring i trapporna i mörkret, så i dag fick vi erbjudandet att uppgradera oss (gratis) till ett närmare receptionen och det stora poolområdet. Vi tackade ja efter att ha tittat på det. Havsutsikten är nämligen magisk.

Gamla mysiga utsikten.


Nya havsutsikten.

onsdag 7 april 2010

Dagens utflykt

Nu har vi varit här så pass länge att vi behövde en utflykt utanför vår semesterby. För att "variera oss" så att säga. Vi tog därför bussen till huvudstaden Las Palmas i morse, för shopping och sightseeing. När man åker buss och taxi på den här ön får man vara glad att man kommer fram i en bit. Det är rally genom rondellerna, alla 213 stycken, och den som blir åksjuk gör nog bäst i att stanna hemma. Vi klarade oss dock bra och drygt en timme efter start var vi framme. Las Palmas var egentligen som vilken storstad som helst - fast mindre. Bra shopping, en gamla stan och så säkert en massa annat som vi inte orkade ta del av. Vi fick mycket fina saker för pengarna, det känns i alla fall lite billigare, och tro det eller ej men vi köpte vår första lilla grej till Sillen.

På bussen i morse, glada och pigga.


Pi i Gamla stan, med kryckor, foträta skor och humör på topp. Det är förresten lite kallare i Las Palmas. En skön omväxling mot solen som värmer oss mest hela dagarna här nere i Meloneras.

söndag 4 april 2010

Dagens rapport från Meloneras

Vi vaknar till ännu en dag på Gran Canaria. Vi visste ingenting om ön när vi bokade biljetterna, inte mer än att här finns lagom mycket sol och värme. Slumpen fick oss att välja det lilla semestersamhället Meloneras, slumpen eller någon som vill oss väl. Det ligger längst ner på södra spetsen av ön, där klimatet och miljön är som finast. Det är en förlängning av Maspalomas, som i sin tur är en förlängning av det klassiska Playa del Ingles. Vi tog för övrigt en tur just till Playa del Ingles häromkvällen, och vi var inte imponerade, nej, Meloneras är stället man ska vara på. Allt är nytt och fräscht, restaurangerna lite finare och affärerna säljer riktiga saker, inte bara krimskrams som på de andra ställena. Vårt hotell är mycket fint, fyrstjärnigt, och vi lämnar området först fram på förkvällen och då för att äta. Innan dess ligger vi vid poolen, spelar spel, lyssnar på musik eller läser på balkongen. Och så sover vi faktiskt en hel del också... ibland mitt på dagen. Promenaden ner till vår by tar cirka 12 minuter och man kan välja mellan att gå strandpromenaden med allt vad det innebär, eller "innervägen" som har blivit vår melodi. Den är lite kortare och eftersom jag använder kryckorna nu så går vi inte mer än nödvändigt. I går tog vi taxi hem efter middagen och kvällsshoppingen och det kostade 22 kronor. Galet.


Solnedgång och vi sitter på parkett på caféet Café de Paris. En bit kvällstårta med färska jordgubbar och en massa kvällflanörer att spana på.


Sandskulpturer vid stranden. Familjen Simpson är också på semester


I går gick vi lite längre än tidigare kvällar, mest för att titta på de spektakulära sanddynorna. Vi kommer tillbaka en annan dag bestämmer vi, då i badkläder.


Rondeller, de som planerat den här ön tycks älska rondeller. Jag tycker också om dom.


På strandpromenaden hittade vi givetvis en irländsk pub. Vi bestämde oss för att gå förbi, i alla fall den här gången.


Där bakom ser man Meloneras svar på Långe Jan. Den är ett klassisk riktlinje för förvirrade turister. Meloneras strandpromenad och restauranger åt ena hållet och så Maspalomas sanddynor och bad åt det andra.


Jakob och stenarna.

torsdag 1 april 2010

Dagens datum

Jakob har trixat igång internet på rummet och med DN framför sig ropar han upphetsat från balkongen:
"Bröllopet är inställt. Daniel har kommit ut som bög!"

Jag lovar, jag har aldrig kommit upp ur sängen så fort någon gång. Mitt hjärta slog och jag kände en sorg för Victoria som inte kan beskrivas. När jag kom ut på balkongen hade Jakob ett mycket roat uttryck i ansiktet.
"April april"

(Mer om semestern snart, nu poolen)