tisdag 30 november 2010

lördag 27 november 2010

Dagens kärlek

Ibland kan man inte få nog av varandra.

Dagens tips


Min Anna fixar alltid så bra grejer. I kväll har hon och jag sett filmen The Town till exempel. Det var premiärvisning, alltså mingel och röd matta och drinkar och allt det där som vi egentligen inte bryr oss så mycket om. Filmen däremot var mycket sevärd. Det är Ben Afflecks andra film, debuten Gone Baby Gone gjorde succé och det här är också mycket bra. Se den!


fredag 26 november 2010

Dagens Anna

I dag kom en av alla mina fina Annor och hälsade på. Anna från Köping, som numer bor i Fagersta, hade äntligen vägarna förbi Stockholm igen. Vi pluggade ihop på JMM och blev ett team tillsammans med Lolo och Sandy. Nu är det bara jag som bor kvar i Stockholm och det är tyvärr långt mellan gångerna vi ses. Anna var sig lik - lika glad, lika fin. Jag längtar redan till nästa gång.


onsdag 24 november 2010

Dagens utveckling

Ni kanske tror att det inte händer saker här hemma bara för att jag inte skriver flera gånger om dagen längre. Så är det inte. Här är det full rulle hela tiden nämligen. I går var vi till exempel på Ikea och köpte stol och annat till Ture. Han fick testa när vi kom hem och oj vad vi skrattade åt honom. Stora killen som sitter där i sin alldeles egna stol liksom och väntar på att maten ska serveras. I dag var det sen dags för bvc och information om smakportioner. Det hela är mycket spännande. Och växer som han ska gör han också. Helt enligt kurvorna och lite över på längden. Det har han efter sin pappa.

Hoppgungan är så klart jätterolig.

måndag 22 november 2010

Dagens grattis

I dag blir Ture fyra månader. Tokiga lilla Ture. Dagen till ära kom min gamla barndomsvän Johan och hälsade på. Han hade med sig en underbar tomtedräkt till Ture, med luva och allt. Världens största muffins från Muffinsfabriken hade han med sig också, världsrekordstora. Nu väntar vi på att J ska komma hem från den lilla turnén, med kramar och gos.

Johan och TT Ferdinand (som farfar säger).

söndag 21 november 2010

Dagens pappa

Dagens pappa spelade i Jönköping i går och spelar senare i kväll i Malmö. Ture och jag saknar honom jättemycket och driver mest omkring här hemma och längtar. Tur att det finns Skype så vi kan ses lite grann i alla fall.

Dagens fina

Det dröjer ett tag innan Sillen kommer uppskatta dom här grejerna från Ikea, men dom är sååå fina. Dom får hamna på en framtida önskelista. Tänk att leka affär eller café med små tygkakor och frukt liksom. I love them!






fredag 19 november 2010

Dagens väntan och saknad

Vi står på Nalen och väntar på Mavis Staples. Det är så otroligt kul och skönt att göra nåt vi två, samtidigt saknar jag Ture så det känns i hela kroppen. Ture, som hänger hos sin farmor och farfar alldeles ensam för första gången. Åh vad det är spännande.

torsdag 18 november 2010

måndag 15 november 2010

Dagens bild

Nu känner jag på mig att ni sitter och väntar på en bild på Ture.


Varsågoda!

Dagens överraskning

I går var det ju fars dag. Det är ingen högtid som vi firat i min familj, men jag gratulerade i alla fall båda mina pappor över telefon. Sent på kvällen kom jag på att Tures pappa kanske borde ha firats, men men... snart är den lilla gossen stor nog att själv kladda en kludd eller dylikt till honom.

Själv blev jag dock ordentligt överraskad. På fredag ska vi se Mavis Staples på Nalen och lilla Ture ska vara ensam hos sin farmor och farfar för första gången. Allt fixat av J. Jag är så glad, jag älskar ju Mavis. Vi har sett henne två gånger tidigare. En gång på Bern och en gång i Central Park, New York. 71 år och coolast i världen.

I väntan på Mavis i Central Park

Dagens Lika som bär

Little Steven och Little Sillen

Dagens helg

Vad trevligt det blev. Tures mormor kom på besök över helgen och vi har myst, promenerat med Anna och varit på middag hos Olle och Birgitta. En perfekt helg.

Tre generationer fredagsmys

torsdag 11 november 2010

Dagens fniss

Alltså, det här är ju för festligt. Ungefär lika dråpligt som när man höll muspekaren över det som skulle vara Kurt Cobains foto på imdb och det stod headshot.

Om man gör så här:
1. Gå till google maps 2. Klicka på "Vägbeskrivningar". 3. Skriv Japan som startplats. 4. Skriv Kina som slutplats. 5. Gå till nummer 43 ivägbeskrivningen och läs den.

Nu behöver ni inte göra det för jag har gjort det åt er. Så här står det där:

Dagens besökare

Lyllos mig och lyllos Ture. I morgon kommer min mamma, Tures mormor, och hälsar på. Medan J spelar i Köping ska vi mysa här hemma. Fast framförallt ska Ture visa henne alla sina nya trick. Det var ju ett tag sedan de sågs.

Dagens tips

Om man inte orkade upp för att se Sven och Palookaville i nyhetsmorgon kan man kolla här. Varsågoda.

This is better

Your love is contagious

Åh vad bra det var. Riktigt riktigt bra.

Dagens andra snailmail

Det kom post till Ture. Hans söta lilla kusin Ella hade skickat ett mycket underhållande brev, med fint nytt foto och en teckning föreställande Ture i keps. Mycket likt måste jag säga... på pricken likt rent av. Tänk att man kan bli så glad av ett brev. Tack Ella!

Dagens snailmail

Lagom till fars dag har jag framkallat lite bilder på Ture som jag skickar vidare till min pappa. Dom har inte internet, våga vägra internet liksom, och missar ju därför en del som ni bloggläsare får se. Jag hoppas att dom blir glada.

onsdag 10 november 2010

Dagens tevetips


Delar av The Beat From Palookaville. Sångaren Tommy, till vänster i bild, är alltså inte med i morgon. Istället kompar bandet Sven Zetterberg.

Så här ser det ut:
Nyhetsmorgon tv4.
Intervju med Sven och Anders (tror jag) klockan 6.22
Musik först klockan 8.23
och sen klockan 9.52

tisdag 9 november 2010

Dagens julklapp

Om det fortsätter snöa på det här sättet kanske Sillen måste önska sig en sån här i julklapp.

Dagens skivsläpp och teveframträdande

I morgon släpper Sven Zetterberg sin nya platta - Grounded In Reality. Bandet bakom Sven är den här gången The Beat From Palookaville, där Jakob är en av medlemmarna.

Lyssna på plattan här!

Eller köp den här:

Om man vill kan man även se dom på Nyhetsmorgon på torsdag. Inte missa!

söndag 7 november 2010

Dagens present

Delar av Kistaligan, bland annat Sefors, har precis varit på Hawaii. Kolla vilken fin minttablettask jag fick av honom i dag. Jag bara älskar den. Jag ska äta upp tabletterna snabbt och sen ha den till alvedon för då mår man bättre bara av att plocka fram burken.


Dagens gosedjur

Ture och Tryggve är redan självklara vänner. Se så nonchalant de kramas.

Dagens söndag

Ännu en härlig dag. Först en skön promenad i solen och sen hem för att fixa till brunchen jag lovat Sefors. Vi bjöd på bacon, äggröra och bönor i tomatsås (how very irish), två olika sorters hemgjord pizza, bröd, god juice och så våfflor med grädde, glass och sylt till kaffet. Nu myser T och jag i soffan medan J spelar på Stampen. En bra dag.

lördag 6 november 2010

Dagens helg

Vilken trevlig helg. Och inte är den slut än. I går kom tjejerna hit på eftermiddagen. Båda var lediga så vi tog en promenad ner till vattnet och sen en härlig fika på Lyran. Ture var på sitt allra mysigaste humör, så där som han oftast är. I dag har vi varit hos Herb, Anna och underbara Stella och hälsat på. En mycket trevlig och god lunchdate. Och sen åkte vi till Skogskyrkogården för att tända ett ljus för alla dom som vi älskat och som Ture aldrig kommer att få träffa. Det var alldeles för kallt så vi vände innan vi kommit ner till minneslunden, Ture satt i babybjörnen och blev kall. Istället tände vi ljusen här hemma på balkongen och så en massa värmeljus här inne. Och i morgon kommer Sefors hit. En fantastisk helg.

onsdag 3 november 2010

Dagens lika som bär

Den här leksaken fick Ture i Spanien eftersom han varit så duktig på flyget ner. Sköldis.


Det här är sköldpaddan Sammy, som just nu är känd med sin nya film. Ganska lik Tures Sköldis.


Och det här är Ture. Också ganska lik Sköldis.

Dagens swingpjatt

måndag 1 november 2010

Dagens stora kille


Vi har haft en superskön helg, med trevligt sällskap, god mat och en hel del vila. Jag har märkt att dagarna rinner iväg snabbare när man har barn. Jag får nästan inget gjort förutom att underhålla Sillen med mat, kel och skojigheter. Nu är han snart tre och en halv månad och älskar att stå upp. Så fort han kommer åt tar han sats och skjuter ifrån med de små fötterna. Kanske är det därför han är tröttare nu än vad han brukade vara. Framåt kvällskvisten blir det helt plötsligt lite gnissel och de senaste dagarna har han gått och lagt sig före oss andra. Godnatt pannkaka liksom.

En annan sak man ser hans tillväxt på är att han alltid tycks ha för små pyjamaser. De slutar inte sällan en bit upp på benet och armen... han ser ut som en liten grovarbetare som tjorvat upp ärmarna helt enkelt. Det är nog nästan det sötaste jag vet.

Dagens bästa överraskning: Nästa helg kommer min mamma och hälsar på. Ryktet säger för övrigt att hon har med sig pyjamaser ändå från London. Min mamma, hantlangaren.