lördag 30 oktober 2010

Dagens hejdå

Jakob packar i bussen, Sven har hälsat på Ture och Tommy gör tummen upp.

Ture och jag gick ner för att vinka Jakob hejdå. Det var första och troligtvis inte sista gången. Ibland kommer det säkert att kännas lite sorgligt, helst om han ska vara borta lite längre, på en turné eller så. Den här gången har vi dock tur, han kommer tillbaka redan i morgon. Dagens spelning är med The Beat from Palookaville, feat. Sven Zetterberg och Pauline i Linköping. Jag har aldrig sett Pauline live så det hade varit kul att vara med så klart... men Ture och jag drog nog ändå det längsta strået, för vi ska till hans farmor och farfar och mysa istället.

fredag 29 oktober 2010

Dagens tankar

Det här med amning, det är lite av ett gissel. Ture är drygt tre månader och egentligen är det först nu som det börjar falla på plats. Jag önskar att någon hade berättat det för mig. Att det kunde vara så alltså.

Det var ganska jobbigt i början och jag var på väg att ge upp ibland. Ture tog både tutte och flaska så det hade inte varit någon stor grej kände jag då. Jag pratade med vänner och många hade valt bort amningen och tyckte att det funkade bra i alla fall... jag plockade liksom in bevis som skulle kunna få mig att ge upp utan att ge mig dåligt samvete. All heder åt dom som inte kunde/ville/orkade/vågade/hade tid - men, jag är glad att jag kämpade på. Efter ett tag blev det bättre, det slutade göra ont, han ville inte äta varannan timme, det blev mindre slabbigt och vi blev mer samspelta. Vi övade till och med på att amma offentligt i Spanien. No biggie. Nu är jag så tacksam för att jag inte gav upp, det var värt allt det jobbiga i början. Ture och jag är ett team liksom. Och Ture och hans pappa också så klart, för han käkar ju gärna från flaska också.

onsdag 27 oktober 2010

Dagens barn och swing

Vilken trevlig dag. Ture och jag gick på babyswing i kyrkan här i Bredäng. Inget gud eller halleluja, bara en massa bebisar som swingade till mysiga ord och musik. Ture var yngst och hade kanske inte störst utbyte av det hela, men han verkade ändå intresserad av de andra bebisarna och gillade när jag gungade honom och sjöng i hans öra. Vi kommer att gå dit igen. Då ska vi även stanna kvar på fikan efteråt. Kanske kan vi knyta lite nya kontakter rent av, vi behöver lite andra bebisar i Sillens liv. Vi väntar fortfarande på att få träffa Patrik och Petras lilla Benjamin och sen i december kommer ju Anita och Nickes lilla pojke.

Efter det åkte vi till Olle och Birgitta och träffade fina Alexandra som är här på sitt franska skollov. Och nu är det bestämt att Samuel och Johanna kommer hit efter nyår. Dagen har helt enkelt varit fylld av mysiga barn och trevliga nyheter.

Sillen babyswingar.

måndag 25 oktober 2010

Dagens hemresa

Stockholm - här kommer vi!

söndag 24 oktober 2010

Dagens lördag

Alltså, vi har en alldeles fantastisk bebis. Vi väckte honom jättetidigt i går för att åka till Lund. Han är ju van att myssova långt in på förmiddagen annars, men inte brydde han sig om det. Sju timmar i bilen utan ett klagomål, mat och blöja en gång. Sen direkt till releasespelningen på Carlssons trädgård, inga problem. Han satt i min famn och flörtade med alla han kom åt, sov lite trots musiken och myste. Efter spelningen var det dags för fest hemma hos Nils Bondesson, han som släppte skiva alltså. Alla i bandet var där med familjer och vänner. Ture var cool, nöjd och glad. När han till slut blev för trött lämnade vi J på festen och gick till hotellet för att vila, äta och se filmen New moon på tv. Sen somnade den lilla prinsen och sov tio timmar i ett svep. Jag fick till och med väcka honom eftersom mjölkstationerna behövde tömmas och vi behövde äta frukost. Vilken fantastisk bebis vi har, så duktig.

fredag 22 oktober 2010

Dagens resa

Tidigt i morgon bitti åker vi till Lund. Vi ska leverera skivor och även vara med på en releasesspelning med Nils Bondesson. Han och hans band ger ut en ny skiva, och detta på Jakobs skivbolag, därav vår närvaro. Jag ser fram emot det... trots att det är långt att åka. Jag har egentligen aldrig varit i Skåne, inte mer än när jag passerat på väg till Danmark. Jo en gång förresten, när jag var på Kiviks marknad. Det var overkligt.


Dagens hurra!

I dag blir Ture tre månader. Det går ruskigt fort måste jag säga, precis som alla har sagt att det ska göra. Det blir också roligare och roligare så det gör egentligen ingenting, även om jag så klart kommer sakna den lilla lilla plutten som först kom hem till oss. Nu är han stora killen, med "riktiga" byxor och allt.


tisdag 19 oktober 2010

Dagens gosedjur

Detektiven, en hund i sina bästa år. Av bilden framgår kanske inte att han är större än Ture och går att rida på...

Dagens längtan

Jag vet att vi precis har kommit hem efter en fantastisk semester i Spanien, men det kan inte hjälpas, jag längtar bort igen. Jag längtar till London, mitt älskade London. Just precis nu är min mamma och Edgar där. Dom är borta en hel vecka och jag erkänner att jag är lite avundsjuk. Hon ringde i dag och hade en fråga och nu känns det ännu mer som om jag måste dit riktigt snart. Jag undrar om jag klarar att lämna Ture hemma ett par dagar på andra sidan nyår, så att Anna och jag kan åka dit. Som det ser ut nu är det jobbigt att gå ner till affären utan honom. Nåja, annars får jag försöka locka med mig Ture och hans pappa istället.

Anna och jag i London, 2008 tror jag.

söndag 17 oktober 2010

Dagens hybris

Skylt över lägenhetsområde i Velilla, Spanien.

lördag 16 oktober 2010

Dagens Pippi Långstrump

När jag vaknade i morse hade Ture snurrat 180 grader i sin säng och låg med fötterna på kudden. Efter att ha rådfrågat vänner med barn på Facebook förstår jag att det inte är ovanligt. Knasbebis.


Dagens hemkomst

Alltså, ena dagen 25 grader och sol och nästa dag kallt kallt kallt. Ture verkade lite förvirrad när vi kom hem från Spanien.

tisdag 12 oktober 2010

torsdag 7 oktober 2010

Dagens Lika som bär

Sillen och Junior Soprano.

Dagens bad

När jag häromdagen visade bilder och beskrev lägenheten vi bor i glömde jag det viktigaste.

Vi har pool på balkongen.

Dagens sysselsättning

Som ni märker så är det glest mellan inläggen just nu. Anledningen är enkel, vi har annat för oss.

Som här tillexempel. Vi promenerar längs med strandpromenaden till Almunecar.



Så går solen ner lagom till vi kommer fram och då är det dags att äta middag. Ibland indiskt, ibland spanskt och i går engelskt.


I dag åkte vi till Granada. Alhambra besökte vi inte. Det är ett för stort projekt för en liten bebis. Istället strosade vi runt lite på stan. Mycket cool stad, hippare än vi kunnat ana.


På vägen hem kom jag på att jag glömt att fotografera i Granada, så här är en bild från bilen under hemresan.


Och en till.




måndag 4 oktober 2010

Dagens grattis

Dagens Spanien

Almuñécar är fint och lägenheten är kanon. Vi har två sovrum, fin toalett och vardagsrum/kök/musikrum i ett. Och så två balkonger varav den ena är fantastisk med en underbar utsikt över bergen i norr och havet i söder.

Ture startar som vanligt dagen långsamt. Man ska inte förivra sig.


Utsikten från balkongen.


Här sitter Jakob och jobbar ibland. Vi har även kommit på honom med ett dragspel i knät.


Vi tillbringade delar av söndagen på den lilla fina stranden bara 100 meter från lägenheten. Ture och jag chillade i skuggan och Jakob glassade i solen och badade i havet.

söndag 3 oktober 2010

Dagens kärlek

Vi är här nu. Spanien är fint som vanligt och lägenheten är mer än bra. Vi vet att havet ligger där ute men det är så mörkt så vi har inte sett vår utsikt än. Det blir en trevlig överraskning i morgon bitti.

Ture, han är en underbar liten bebis. Så fantastiskt duktigt. Han har inte klagat på hela dagen. Bara en massa leenden och gurgel, trots en lång flygresa, bilåkande, restaurangbesök och mathandling på stora shoppingcentret. Och till råga på allt stressade vi upp honom klockan halv sju, han som annars brukar sova långt in på förmiddagen.

I morgon berättar jag mer och lägger upp nån bild. Tjipp och god natt.

lördag 2 oktober 2010

Dagens flyg

Ture är verkligen jättestressad av hela den här flyggrejen. Jättestressad.

fredag 1 oktober 2010

Dagens goodbye

Sillen och kossan Malin värmer upp inför Spanien genom att varva bus med gos och sömn framför tv:n. I morgon åker vi äntligen och det ska bli så spännande att resa med bebis. Vi är ju vana resenärer båda två, men det här är något hela annat. Massor att tänka på och mycket som måste packas ner i väskorna.

Vi har med oss dator så klart och lägenheten har uppkoppling - så förvänta er ett inlägg här lite då och då.