torsdag 31 maj 2012

Dagens uppdatering

Jag borde väl berätta om tanden. Den är borta nu, gone gone forever. Det gick ungefär så bra som det kan tänkas göra när man har tandvårdsfobi. Jag grät när jag kom in och jag fick syrgas och sedan lustgas och jag andades djupare än jag någonsin gjort tidigare och så frågade jag tandläkarn om jag skulle vara så medveten som jag var och hon sa att hon kunde höja dosen till 55 fastän att alla andra brukar vara nöjda  med 40. Sen var allt över även om jag var mer medveten än jag kommer ihåg att jag var förra gången. Det gjorde inte ont så klart, men det behövdes en extra bedövning - tre allt som allt. Nu gör det ganska ont, ömt och svårt att tugga, eller ens öppna munnen. Men så klart väldigt skönt att det är över, galet skönt. I plånboken sved det så klart också men så blir det ju när man får specialbehandling.

Dagens bild





Ture på festivalen i lördags. Jag överdriver inte om jag säger att det var mellan 30-50 personer som gjorde tummen upp, nickade gillande, klappade på loppans huvud eller helt enkelt talade om att de tyckte att Ture var den coolaste eller sötaste killen på hela festivalen. Jag kan bara hålla med.



tisdag 29 maj 2012

Dagens knäppis

Haha, jag tänkte fixa fram en illustration på tänder eller visa någon slags tandrelaterad bild i inlägget innan men det gick inte. Jag kunde inte förmå mig själv att ens se en tandläkare på bild. Jag är rubbad  =)

Dagens fasa

Det finns faktiskt bara en sak som är läskigare än spindlar och det är tandläkaren. Jag brukar inte prata om det, jag mår dåligt av att bara säga ordet tandläkare, men det här är min absoluta fobi. I morgon eftermiddag förstår ni ska jag till tandläkaren och dra ut en visdomstand. Eftersom jag är så rädd att jag gråter bara jag ser skylten ute på byggnaden så får jag all möjlig hjälp för att klara av en sån här grej. Jag ska få lustgas och troligtvis lugnande, så var det sist i alla fall. Jakob ska med och hålla handen och loppan ska vara hos farmor och farfar eftersom dagis är stängt.

Huga.

Dagens bilder

Jag är glad att Ture är så fascinerad av djur. Det kommer att löna sig på något sätt, det är jag övertygad om. Djur är så otroligt härliga, vackra, roliga och coola och man kan lära sig så mycket av dem. Jag har alltid varit en djurtoke, ni vet en sån där som förälskat mig i hundar och som sett på mina egna djur som mina bästa vänner. I dag, när jag har barn, så har jag ett litet annat perspektiv, men jag tycker fortfarande om dem så klart. Hundar och kor kommer högt upp på listan, men jag gillar egentligen alla djur förutom spindlar och en och annan gråsugga och tvestjärt. Jag dödar bara spindlar, resten föser jag bort om det behövs eller hjälper ut i friheten igen. Det ska jag lära Ture också. Att alla är fina och finns av en anledning. Ja, alla utom spindlarna alltså.


De här bilderna är tagna av dagisfröken Karin.

Dagens ridtur

Som det mest självklara i världen satt han där uppe på hästryggen och njöt av färden.


måndag 28 maj 2012

Dagens helg

Fullt upp hela tiden. Vi har haft en fantastiskt trevlig helg i Nabben, med härliga människor och festival och så där. Jag berättar mer i morgon och visar även bilder och film från 4H äventyret. Tills dess, zzzzzz.

Ture fick popcorn på festivalen.

Ture och jag ser Jakob spela. Så himla bra.

Bonuskusiner, en näve blommor från Ture på 
morsdag och så med mormor vid Kalles och Britas grav.

fredag 25 maj 2012

Dagens närkontakt

I dag har jag varit med Ture och dagis på 4H gården i Axelsberg. Det var ett bra tilltag, mycket kul och givande. Ture var på ett strålande humör och solen sken. Lammen blev snabbt Tures favoriter och han matade dem med gräs och så lät han en av dem suga på hans tumme. Det var ju snällt så klart men ändå lite jobbigt för hans bacillprilliga mamma. Det bästa av allt var så klart ridturen på hästen Canasta. Filmbevis på det kommer när jag kan läsa in från kameran. Nu sitter vi i bilen på väg till Småland.

torsdag 24 maj 2012

Dagens galningar

Jag fick ett meddelande på jobbet. Pappan och barnet badade. På riktigt, de var och badade. Alltså det här barnet är alldeles galet. Dricker te, gillar lagrad ost och pasta med skinka i vinsås - och så badar han i maj. Galenskap.





tisdag 22 maj 2012

Dagens resa?

Vi håller på att planera en semesterresa i juni. Förutom de två senaste åren, då jag varit allt för gravid eller Ture för pyttig, så har Jakob och jag haft lite som en tradition att vara utomlands över midsommar. Ingen av oss är så förtjust i såna där högtider och resorna brukar vara som billigast precis innan sommarlovet startar. Att Tures resa nästan är gratis om vi kommer hem innan han fyller två år gör det ännu bättre. Vi kan dock inte ropa hej än för det finns egentligen inga sistaminuten-resor att välja mellan som det ser ut just nu. Hoppas att det dyker upp något bra och billigt snart för vi behöver verkligen komma iväg lite nu.

Och just det, det är ju det där med Grekland också. Vågar man åka dit nu? Nyval medan man är på Kreta kan ju sluta hur som helst känns det som. Jag älskar Kreta och vi kan inte tänka oss att åka så mycket längre än till Medelhavet, så utbudet är begränsat. Mallorca säger alla är så bra när man har barn, Allcudia pratas det om. Vi får kolla upp det. I värsta fall får vi hitta på nåt annat, bara vi kommer iväg lite.

Kreta midsommar 2009

Dagens efterdagislek

måndag 21 maj 2012

Dagens dans


Dagens bild

Tures konstverk. Tack Anita för apptips.

söndag 20 maj 2012

Dagens kosläpp

I dag har vi och tusentals andra stockholmare varit på kosläpp på Stegsholms gård ute på Gålö. Solen sken, det bjöds på bullar och mjölk och alla var glada och spralliga - precis som korna. Det blev en fantastisk dag. (Klicka på bilderna för att se bättre).










lördag 19 maj 2012

Dagens bild


Det räcker med att en söt flicka åker baklänges en gång så ska loppan också göra det, så klart. På lekplasten vid Heron city i eftermiddags. J repade först och sen åkte vi dit på en sån där heleftermiddag. Vi åker dit och käkar, fixar några smågrejer i nån affär, leker ute på gården och sen storhandlar vi på Willys. En bra dag som suger musten ur oss allihop. Nu ska jag sova, i morgon blir det tidig avresa till landet och kosläppet. Återkommer med bilder.

fredag 18 maj 2012

Dagens Gissa vad som hände

Ser ni flickans jättestora superballong? Ser ni Tures pinnar? Gissa vad som hände sen.

onsdag 16 maj 2012

Dagens utveckling

Stenkonstverket i vårt centrum. Livsfarligt och mycket roligt för barn.

Han har bara sovit någon timme men jag saknar honom så mycket att jag måste gå in och titta på honom ibland. Han ligger där i sin randiga pyjamas och sitt rufsiga hår, utan nappen för den är mer och mer ointressant under sömnens timmar. Han har den när han sover på dagis, det är nog tryggt i alla fall... fast hunden Bobo som vi hade med i reserv första veckan behövdes aldrig. Han utvecklas hela tiden, nya ord och rörelser, sånt som jag förmodar kommer med en dagisstart. I dag sa han här och där och nej mamma. Jag frågade efter den tjockaste pinnen och han pekade och sa "där", jag frågade efter den lilla stenen och han pekade på rätt och sa "här". När han inte ville gå och lägga sig sa han "nä mamma", det var första gången. Nu väntar fyra dagar utan dagis och jag tror att han kommer sakna det. I morgon hänger killarna medan jag jobbar extra, men sen är vi lediga och hittapåiga. Det enda som är planerat är kosläpp på söndag, det blir trevligt. 

måndag 14 maj 2012

Dagens tjejer

Efter dagis i dag så gick Ture och jag ner till lekplatsen för att fortsätta buseriet. Där nere var grannen Lisa och hennes fyra tjejkompisar och alla ville leka, busa och gulla med Ture. De åttaåriga klasskamraterna stojade med honom i nästan en timme och turades om att åka rutschkana och bära på honom. Han var i himmelriket. Han kommer få tjejhybris. 

Tjejen längst ner är Lisa. Hon har en lillebror som heter Jakob som ska börja på Tures dagis efter sommaren. Härliga människor.








söndag 13 maj 2012

Dagens helg

En hel helg har passerat utan att jag har fått krama och pussa på min lille Ture. I fredags lämnade vi honom hos farmor och farfar för att gå på konserten med Ryan Adams. Det var för övrigt en fantastisk upplevelse, igen. I helgen har jag sedan jobbat på Ikea medan Jakob har spelat i Norrköping. I eftermiddags kom pojken hem, lycklig efter en rolig och mysig helg. Det finns så mycket roligt att pyssla med hos Olle. När jag var på väg hem vid åtta var han fortfarande vaken men precis när jag steg av tåget så messade Jakob och sa att han var på väg att somna. Jag missade honom med några minuter, hemska minuter. Jag måste fixa min cykel, då kan jag vara hemma en kvart tidigare, lagom för att kramas innan zzzzz. 

Ture och Jakob hittade en pulka ute i dag. Han gillade inte att sitta i pulkan i vintras men nu var det kul  =)


fredag 11 maj 2012

Dagens låda

Jag kanske är löjlig men jag blev faktiskt lite rörd när jag såg det här i går. Tures låda på dagis, med fin bild och allt. Min lilla skolpojke.

torsdag 10 maj 2012

Dagens äntligen

I morgon ska vi se Ryan Adams på Waterfront här i Stockholm. Jag har sett honom flera gånger innan och varje gång är en helt ny upplevelse. Nu för tiden är han ju helt ren och nykter och kär, något som säkert skulle kunna förstöra för en del artister men som i det här fallet bara har gjort allt ännu bättre. Han har gått från att vara en svår skitstövel, om än begåvad - till att bli killen som räddar kattungar i nöd. Det är sant.

onsdag 9 maj 2012

Dagens ursäkt och så

Just nu är min blogg så otroligt oinspirerande... jag har ingen feeling, och kanske rent av lite dåligt samvete. Ni som ändå kommer hit tackar jag, ni är fina. Och ni tycker säkert jättemycket om vår Ture  =)  Jag lovar att det blir bättre snart. Just nu är jag mest trött och lite förkyld. Den har dagisstarten tar verkligen en massa energi, och detta trots att det går så bra. Och bra går det. Han äter och leker fint och sover som han ska och sen kommer eftermiddagen och då vill han inte gå hem. Fast när vi kommer hem blir han glad igen och det är tur det för jag saknar ju min lilla kelgris och behöver fylla på med tureenergi. Han är bra på det. Han är lite extra snarstucken just nu, nästan positiv hela tiden men sen jäklar vad arg han blir om något går emot honom. Jag förmodar att den här omställningen tar på hans krafter också, även om han trivs menar jag. Han är ju mycket tröttare nu, somnar tidigare och så där. 


Min hälsa förresten, det känns som om jag klagar en massa och så farligt är det faktiskt inte. (Konstig mening men jag gillade den, så det så). Jag kan berätta att min mage blev bättre av sig själv efter cirka tre veckor. Det var bland det märkligaste jag varit med om. Jag hade diarré tre veckor i rad, sprang på toa upp till tio gånger om dagen och sen vips så var det bara över. Lämnade ju prover hos dr men de visade inget så egentligen har jag ingen aning om vad det var. Konstigt. Jag passade förresten på att kolla laktosintolerans samtidigt men det visade inte heller något. Skönt. Det om detta.

måndag 7 maj 2012

Dagens bilder

Mina killar.

I filmen från i går ser man Ture i en hatt som han valde själv på H&M. Det rosa bandet och blommorna passade inte riktigt in i hans övriga garderob så efter ett tag lyckades vi lura av honom den och sätta på honom en annan. Den här är mer loppans stil. Tures mormor har gjort den fina tröjan.

Dagens duktige pojke


Det ni ser på bilden är Tures dagis. Det ligger där, ett stenkast från oss, väl synligt från vår balkong. Om ni förstorar upp bilden, lokaliserar den blå lekmadrassen i mitten och tittar lite till vänster om den - så kan ni skymta vår pojke. Han sitter där på en blå Bobbycar. I dag var han ensam, vi lämnade honom efter en dryg halvtimme eftersom de tyckte att han verkade redo. Och redo var han nog för det kom inget gråt men väl sömn efter lunchen och sen vid halv tre saknade jag honom så mycket att jag var tvungen att gå och hämta honom. Då satt de på trappan i solen och fikade, Ture med en smörgås i högsta hugg och en kåsa full av nyponsoppa. Jag hälsade på honom där han satt och jag fick ett strålande solskensleende tillbaka men sen fortsatte han helt coolt att äta. Jag stod ett par meter ifrån honom och pratade med någon om hans dag och tänkte att han har nog inte saknat oss alls men sen kom det, det där jag väntade på. –Hallo, sa han och tittade på mig, –halloooo! Som om han inte hade sett mig riktigt först och nu gick det upp för honom att jag var där. Han säger så när han hälsar på folk förresten. Med ett o som i ost. Hallo!

Jag tror att det kommer gå bra för Ture på dagis, det passar honom fint att busa runt i timmar med andra barn och med vuxna som kan tänka sig att jobba med barn som gillar att busa runt med andra barn i timmar. Bra människor det där.

torsdag 3 maj 2012

Dagens berg


Tures dagis har ett eget berg som de brukar gå till. Med vuxna steg tar det knappt tio minuter att gå dit men för barnen går det så klart långsammare. Perfekt förmiddagsutflykt med fruktstund till fantastisk utsikt....

Kungshatt, Ekerö och bakom Tures huvud Drottningholm.


Bromma, Alvik.


Inloppet mot Stockholm med Stora Essingen i mitten. Villor i Mälarhöjden till höger.


Vårt Bredäng i bakgrunden.

onsdag 2 maj 2012

Dagens bild

Ser ni Tures pappa på balkongen på tredje våningen? Så här såg det ut när Ture och jag gick i väg till dagis i morse. På femte våningen står Anne Marilynns moster och tittar ut. Anne Marilynn började också på dagiset i dag. Liten värld va?


Dagens skolstart

Dagis i dag. Vilken grej. Ture kommer att passa in fint där, det är jag övertygad om. Han lekte med de andra barnen på gården på förmiddagen och sen var det lunch och sen tänkt att sova så klart men det var inte Ture så intresserad av för det fanns ju så mycket annat kul att göra. Puh. Jakob och jag delar upp inskolningen, vilket betyder att de här tre dagarna kommer gå på ett kick. Nästa vecka ska han vara där alldeles själv och det är så sorgligt att jag inte riktigt kan tänka på det... men men. 



På väg till första "skoldagen".

Uppe på den där kullen som han tycker så mycket om.

 På trappan, med en bit äpple. Han ser lite ensam ut men det var han inte... där fanns sisådär 13 andra busungar till.


tisdag 1 maj 2012

Dagens dagis

Det är en stor dag för familjen i morgon - Ture ska börja dagis. Det känns så spännande och märkligt att jag inte riktigt vet vad jag ska säga. Vi hade varit där på föräldrarmöte och Ture och jag har varit inne på gården och lekt och så har en av pedagogerna varit här hemma och träffat Ture i hans hemmiljö. Jag är övertygad om att det kommer att funka jättebra, att Ture kommer att trivas och att det är rätt för oss alla just precis nu. Kanske är det jobbigast för mig, jag kommer ju att längta ihjäl mig efter honom. Vi kan se dagisets gård från vår lägenhet, jag får ta och köpa en kikare helt enkelt.

Jag berättar mer i morgon.

Pi och Ture i solen i dag.

Dagens kalas

I dag har vi äntligen haft möjlighet att fira att Stina och Pelle har gift sig. De busade ju till det och åkte till Paris för att slå till, vi här hemma hade ingen aning. I dag träffades vi och skålade i champagne och åt god mat som Olle och Birgitta hade fixat. Ute på Ingarö var det sommar och hade poolen varit i gång så hade Ture säkert hoppas i. Familjen i Italien saknades så klart, men utöver det var det en perfekt dag.