onsdag 15 oktober 2008

Dagens Pillivision!

För 12 år sen eller så sa jag till min dåvarande pojkvän Jonte att jag ville ha en hemsida. Vi hade precis fått smak på internet och jag ville så klart ha en egen sida. Det var inte så många som hade på den tiden, och Jonte visste ingenting om att skriva kod, än mindre vad flash, php och asp (ugh?) osv var. Men han antog utmaningen och körde igång. Vi lånade böcker på biblioteket och fixade och grejade och pulade och sen, hux flux, så hade jag min första hemsida. Senare visade sig att vi väckt en sovande björn... i dag livnär han sig på att göra asballa sidor åt en massa stora och små företag. Redan den första sidan var fin, men den uppdaterades med åren och mot slutet var den fenomenal. Jag hade egen domän, pillivision.com, och mot slutet hade jag flera hundra besökare i veckan. Det som lockade då var min dagbok. I den hände det massor med kul grejer och jag räddes inget ämne, inget alls. Man skulle kunna säga att jag var en slags bloggpionjär.

Så här kunde ett typisk "blogginlägg" se ut för cirka tio år sedan. Obs! identiskt.

"I helgen har det varit festival i Oskarshamn. Madde och jag åkte dit för att kolla på Eksobar och Thomas Rusiak. Jag är frälst, båda grejerna var underbara. Mycket bra spelningar.
Efter det att Eskobar spelat var det ett par timmar tills Rusiak skulle på, så vi gick ner till Bäckgatan för att dricka ett par öl och spela lite Black Jack. Madde är Black Jackspecialist. Jag betalar, hon spelar och vinner och sen köper vi snygga drinkar för pengarna. Helt plötsligt dyker killarna i Escobar upp. De var trevliga, vi hade kul. Jag gjorde bara bort mig en gång. Detta när jag, helt utan bevis, anklagade sångaren Daniel Bellqvist för att ha ätit upp min kompis Madde. Men sen dök Madde upp igen (toabesök) och jag var tvungen att be om ursäkt.

På natten tog vi en taxi hem till pappa. Jag har inte sovit under hans tak på 14 år eller så, så det kändes lite konstigt att trilla in där mitt i natten... Men det behövde Madde och jag inte oroa oss för, de var glada att ha oss där. Maggan hade gjort mackor och ställt i kylen och vi började skratta hysteriskt när vi hittade en smörgåslåda och ett juicepaket med lappar på som det stod mitt namn (Lillen) på. Vi försökte vara tysta för att inte väcka dom, men det var omöjligt för vi skrattade så. Pappa vaknade så klart och det hela slutade med att han satt i vårt rum och åt upp våra mackor. Sen försökte vi sova med vi fick fnitterattacker när vi tänkte på pappa som satt i kallingar och åt upp mackorna som Maggan gjort till oss... för att inte tala om dillringarna han bjöd på från en mattallrik. Vi sov inget alls den natten. Men vi skrattade mycket."

Och så här såg jag ut just då:

1 kommentar:

Unknown sa...

Du är en blogonjär!
Synd att pillivision.com nu är taget.