lördag 31 oktober 2009

Dagens morfar

Nåja, en liten utflykt blev det i alla fall i dag. J och jag åkte till Skogskyrkogården och tittade på alla vackra ljus vid gravarna. Vi tog med kameran och fotade lite och jag passade på att tänka lite extra på morfar Calle som jag saknar i stort sett varje dag. Calle dog för ganska exakt fem år sedan. Den dagen ringde mamma och sa att han blivit sämre och att hon var på väg in till sjukhuset eftersom de trodde att slutet var nära. Jag var förkrossad och Jakob och jag låg på sängen och pratade och jag grät och berättade historier om min egensinniga älskade morfar. Jag vet att det låter konstigt, och ni ska veta att jag inte tror på övernaturliga saker, men helt plötsligt så tänds lampan i sovrummet, den blinkar till och slocknar igen. Minuter senare ringde mamma och berättade att han lämnat oss. Jag tänker ofta på den där blinkningen, den där sista hälsningen som han kanske skickade genom rymden. Jag saknar honom.

Dagens medicin

Febern håller i sig så jag har spenderat en stor del av dagen i sängen. Jakob, han överraskade med scones i morse. Scones, det är medicin för både kropp och själ.




Dagens fika

Som sagt... här i Bredäng bestämmer vi själva när julen börjar.

Dagens Ölandstok

Erik Arvidsson, en moderat kommunpolitiker i Borgholm, tog efter partiekollegornas önskemål bort videon på Youtube där han framför ”Hit me with Your rythm stick” och smiskar sig själv på rumpan med ett ridspö. Den var visst lite för provokativ. Nåja, den här finns kvar och är lite mer barnvänlig.

fredag 30 oktober 2009

Dagens Pettson

Dagens tips och kärlek

Jag har haft filmen I'm not There stående i hyllan i över ett år. Jag älskar och har älskat Bob Dylan sedan jag var liten. Att se en film om hans liv och leverne har känts läskigt, skrämmande rent av. För tänk om jag inte hade tyckt om den, tänkt om den varit dålig. (Det är likadant med den där lakrits/hallonIäsken som står i kylen som jag fortfarande inte vågat testa). I kväll vågade vi i alla fall och den är fantastisk. Om ni inte har sett den så måste ni göra det.


Dylan gestaltas med hjälp av sex olika skådespelare. Alla gör ett bra jobb, men Cate Blanchetts stjärna lyser starkast. Vilken hjälte.


För optimalt utbyte av filmen kan man läsa Dylans memoarer först, men det är inget måste.

Dagens fjantscen

Det kanske är lite mycket Youtubeklipp just nu, men den här ska ni kolla på om ni vill se ett spännande, våldsamt, rafflande och våldsamt slagsmål. Rena Fightclubscenen. Från Star Trek om det finns några oklarheter.

Dagens hurra!

Det är ju inte klokt vad underbart. Elin Ruth Sigvardsson, Debaser, onsdag. Jag blir alldeles till mig. På vägen hem från tentan i går hoppade jag av i Gamla stan för att köpa konsertbiljetter på Sound Pollution. Gör det du också, det kommer blir magiskt.

Dagens klipp

Den här är gammal, och alldeles för lång. Men testa ett tag, det kan göra din dag.

torsdag 29 oktober 2009

Dagens maskin

En gång fick jag en popcornmaskin av Anna när jag fyllde år.

Dagens tenta

Tentan är klar och allt gick bra. Vilken känsla det är när man vänder på tentabladet, ser de fyra diskussionsfrågorna och känner: var det där allt ni hade att komma med? Nu känner jag mig megaledig. Jätteledig. Och redan lite uttråkad.



Fin blomma från Jak.

Dagens Yeah Right!

onsdag 28 oktober 2009

Dagens lugn

I morgon har jag tenta i Svensk politik. Jag har varit om vartannat speedad och däremellan kolugn. Om det var något som Jakob lärde mig för fem år sedan när jag började plugga så var det att när man inte riktigt kommer till att plugga så är det för att man innerst inne vet att man kommer att fixa det i alla fall. Det andra han brukar säga är att min lägstanivå är mycket hög. Jag har tagit till mig det och pluggar lite lagom så här sista dagen.

tisdag 27 oktober 2009

Dagens bilder

Ett par bilder från helgen med två av världens finaste syskonbarn.


måndag 26 oktober 2009

Dagens upplevelse

När man gör en magnetröntgen kan man ju ana att det värsta är känslan av klaustrofobi, eller möjligtvis det hemska kakafoniska oljudet som dånar i den där smala trumman man ligger instängd i. Så är det inte. Det värsta är Mariah Carey, Celine Dion och allt annat trams som de envisas med att tvinga på mig i lurarna under tiden.



Det bästa med att göra magnetröntgen är det lilla omklädesrummet där man nervöst skruvar på sig och väntar på att bli hämtad till denna audiella tortyr. Där ser det nämligen ut så här:

Dagens återseende

Jag har spenderat dagen på universitetets bibliotek, där det visat sig att jag får ro att tentaplugga. När jag tog en paus för att ringa Jakob fick jag ögonen på den här gamla affischen ute i en korridor. Anslagstavlorna rensas varje fredag men jag har förstått att det ibland ges dispens för sånt som ligger lite längre fram i tiden. Den här affischen, som gör reklam för Jakobs gamla club på Mosebacke, är från 2006. Det känns lite twilight zone måste jag säga.

söndag 25 oktober 2009

Dagens ångbåtsblues


... men först en liten filmsnutt från fredagens spelning med Knock Out Greg.

Dagens helg


Smålandssyskonbarnen med vänner är här och det har varit full rulle mest hela tiden. I går gjorde vi musik med hjälp av Jakob och det ska ni få ett smakprov på snart. I dag har vi varit på Råsunda och sett Hammarby förlora mot AIK. Vi är lite ledsna här nu så klart, men livet går trots allt vidare. I kväll bio på Heron och i morgon åker de hem. Det är sorgligt men ändå bra för jag måste plugga till torsdagens tenta.

lördag 24 oktober 2009

Dagens ångbåtstur

Knock Out Greg samlade ihop sitt gäng och spelade på S/S Blidösunds sista kväll för säsongen. Så här såg det ut:

Knock Out Greg, Knockis kallad, är stans coolaste snubbe tror jag.


Och så Jonas Göransson som vickade för Anders och gjorde ett strålande jobb.


Där är dom tillsammans.


Jakob, eller Jiven som de i bandet säger.


Greger har häng.


Sen gick vi ner till kapten.


Centrera
Han bjöd på mat.


Hela bandet samlat. Ubbe, Jonas, Kai, Jakob, Mackan och Greger.


Mackan gjorde sitt sista gig. Nu är han pensionerad.


Jag sålde plattor efter spelningen. Jag är bra på det.


Festen fortsatte hemma i Bredäng.

fredag 23 oktober 2009

Dagens PARTY!



Förutom att vara världens partygäng så är mina grannar även mer än lovligt underbara.

Dagens penntroll


Jag behöver verkligen klippa mig. Ni kanske minns att jag för ett par veckor sedan klippte mig själv, eftersom jag inte hade tid att gå till frissan? Det hjälpte inte. Se, mitt hår håller på att ta över hela min person och förvandla mig till en grottmänniska. Det är tur att jag har mina stora mörka matchande ögonbryn. När man ser mig i dag är det svårt att tro att jag egentligen är blond. Konstigt, pappas rödblonda hår och mammas mörka ögonbryn. Jag är en hybrid, ett hårmonster. Ett penntroll if you like.


>

torsdag 22 oktober 2009

Dagens tips

Fastän att det bara är torsdag så kan jag rekommendera en påse Fredagsmix. Den perfekta blandningen av precis allt möjligt gott.

Dagens gudson


Har ni sett något så härligt? Kevin, min fina gudson, fyllde tre för två veckor sedan och i kväll var vi där med presenter och bus. Han är underbar.

Dagens äntligen!

Hurra för Sverige. Nu när det är fritt fram för homosexuella att gifta sig i Svenska kyrkan känner jag mig stolt över att vara svensk.

Nu återstår bara att se vad som händer med de präster som vägrar. Och så väntar vi på homovigslar i Sveriges moskéer. Spännande.

Dagens minne

På tal om Anton. En gång när han var liten så ville han leka kurragömma när vi alla var på besök hos Kalle och Brita. Jag räknade till 30 och bad honom gömma sig, men eftersom vi vuxna var inne i en intressant diskussion i köket så glömde jag bort att det var dags att leta efter honom. Anton, som vid tillfället var ett par tre år, hade krupit in under sängarna och hade lite smått panik. Han ropar högt.

– Människorna!
– Människorna!


– Människorna?

Dagens syskonbarn

På lördag kommer mina syskonbarn Anton och Manda hit för ett par dagars höstlov i storstan. Anton har med sig kompisen Gurra och Mandan har med sig sin Ricke. Jag har två syskonbarn till: lilla söta syster sladd-Ella och så kusinen Adam, som just nu utbytesstudentar i Las Vegas.

Ella, Anton och Mandy. Vackra barn.


Där sitter Rickard med gitarren. Han är mycket begåvad.


Anton och hans vän Gurra. Killarna är 18. De vill ut och festa en kväll när de är här och jag kan ju inte säga nej så klart... men ni ser ju, det här kan sluta hur som helst.

onsdag 21 oktober 2009

Dagens diss

Jag har gett True Blood precis så många chanser som krävs för att jag ska kunna uttala mig utan att beskyllas för att vara irrationell. Jag tycker inte om serien. Och det är Anna Paquins fel. Jag har sällan skådat någon som spelar över så mycket. Främst beror det på dialekten och uttalet och uppsynen och minspelet och tramset. Men resten är bra. Främst musiken.

Det här är "Bad Things" Jace Everett.

tisdag 20 oktober 2009

Dagens Torbjörn Larsson

Det finns föreläsningar och så finns det Föreläsningar. När Torbjörn Larsson håller hov sitter 200 statsvetenskapstudenter och önskar att eftermiddagen ska fortsätta in i evigheten. Han är underhållande, inspirerande och otroligt kunnig.


Där nere står han.

Dagens överraskning



Åh vad konstigt det blev. Jag gjorde skaldjursmacka och åt upp den. Jag vet inte vad det är med mig just nu, snart börjar jag väl dricka kaffe också. Eller röka.

Dagens galna affär

Sista dagen i Berlin sprang vi på affären Desigual. Affären finns ju inte i Sverige än, men jag råder er att ta chansen om ni ser den i trakterna runt Spanien, Frankrike, UK eller USA. De förökar sig snabbt och snart får vi säkert se den här i stan också. Varför inte på gamla SOUK?
Hur som helst så blir man alldeles lycklig i den där affären. Det är färger och mönster och konstiga former och inget är egentligen som man förväntar sig att det ska vara. Kolla själva!


Den här kappan vill jag ha.



Och den här också.


J köpte en fantastisk skjorta, den får ni kanske se sen.

måndag 19 oktober 2009

Dagens dubbelsölj

... och DN fortsätter i samma anda och ger Denho Acar ännu mer annonsplats.

Dagens öppna brev till Alex Schulman

Hej Alex!
Jag vet att din skräplitteraturinsamling pågår för fullt och jag skulle vilja erbjuda dig en IKEA-katalog som du absolut inte kan sälja i butiken. Det är en specialutgåva från förra året. Den är mycket större än vanliga kataloger, till och med mycket större än de som var innan de små pyttiga som finns från och med i år.

Så här ser den ut.


Jag vet egentligen inte varför IKEA har gjort den här festliga katalogen, kanske är den till för synskadade. Jag vet heller inte om du ens har rätt att sälja den. Unik är den i alla fall och du skulle kunna ta, säg 2695 kronor för den.

Intresserad?

söndag 18 oktober 2009

Dagens problem

Jag älskar att läsa DN, så är det bara. Jag har prenumererat på tidningen så länge jag kan minnas, i alla fall sedan jag flyttade till Stockholm för 10 år sedan. Ibland hade vi den till och med hemma i Småland på helgerna när jag växte upp. DN vill jag läsa i pappersformat eftersom jag får den i brevlådan och för att det är en otroligt skön känsla. Jag tycker också att den är snygg och luktar gott. Utöver DN läser jag flera andra tidningar på nätet. Svd, Aftonbladet, Barometern, Expressen, GP och osv. Allt det där tar en herrans massa tid men man får ju inte missat något som händer där ute. Nu till mitt problem. Ibland händer det att jag inte hinner läsa DN på morgonen. Det har jag ofta dåligt samvete för under resten av dagen för jag vet att det innebär att jag kommer att läsa alla de andra tidningarna istället för DN. För DN kan jag inte läsa på nätet. Den har jag ju på köksbordet.

Dagens dubbel


Tänk vad kul det hade varit om tv4 helt sonika dubbat Kenneth Branagh och de andra i den brittiska Kurt Wallanderserien. Tycker ni inte det? En av världens största skådisar dubbad till svenska, kanske med Lassgård eller Henriksson som röst rentav.

Dagens Love is Blind

Och så var det den där förälskade fasanen som jag nämnde häromdagen.


Dagens tips nr 2

Ni kan ju kolla in Elin här kom jag på. Det här är en av låtarna på nya plattan. Den heter Love och är en duett med den lika begåvade Lars Eriksson.

lördag 17 oktober 2009

Dagens tips

Det där är Elin Ruth Sigvardssons nya platta Cookatoo Friends. Den är lysande. Den är på riktigt. Plattan är utgiven på hennes egna alldeles färska bolag och om jag har förstått det rätt har hon även gjort omslag och producerat och spelat 13 instrument själv. Elin kommer från mina gamla hemtrakter och är konstigt nog inte världsberömd än. Det borde hon vara. Köp plattan nu så förstår ni vad jag menar.

Dagens lördag

I helgen är det jobb på IKEA som gäller. Det är konstigt, under mina fyra år där så har det nästan aldrig känts betungande att gå dit. Det är bara kroppen som säger nej, den som vill vara hemma ibland. Det går ju inte så klart, för vem ska då le och vara trevlig mot kunderna. Just i dag blir det en bra dag, det känner jag på mig. Kom dit på en fika vet ja'.

fredag 16 oktober 2009

Dagens tips

Jag följer en massa bloggar och i dag vill jag dela med mig en till er som alltid gör mig glad. Det är Anders Jacobsson, ni vet ena delen av författarduon Anders och Sören. Börja läsa här!

Dagens grattis!

I dag gratulerar vi min andrapappa Egge major som fyller år. Egge vill inte vara med på bild men jag lovar att han är fin och bra och världens bästa pappa. Kram Egge.

torsdag 15 oktober 2009

Dagens saxade

I går morse blev man lite glad när man läste DN.


Dagens godis

På väg hem från Berlin köpte jag den här jättefula men samtidigt ganska söta chokladasken till min lilla Brita. Den får hon snart med posten.

onsdag 14 oktober 2009

Dagens Berlin del 4 aka Raphael Saadiq

Har ni någon gång varit på en konsert som fått er att lyfta? Som fått er att gå därifrån med en känsla av att ni blivit påkörda av ett tåg? Så kändes det i måndags när vi såg Raphael Saadiq i Kreuzberg, Berlin. Det var så bra, så otroligt mäktigt. Det var en ordentlig urladdning, som en örfil som aldrig ville ta slut. Om ni får möjlighet att se honom någon gång i framtiden råder jag er att ta den. Delvis påminde det lite om Al Greenförställningen... det var en massa positiv och skön energi som flödade från scenen, publiken var i extas och musiken var kanon. Saadiq har ingen stor röst, tvärtom, men det gör inget för allt det andra väger upp. Ljudet var inte det bästa heller. Det var på tok för högt och spetsigt, blåset var rent av kasst, inte bara ljudet alltså. Men kören, oj oj oj, tjejen var så härlig så man nästa trillade omkull.

Det där är jag utanför den lustiga lokalen, vars publik välkomnade amerikanen med öppen famn. Stället var sunkigt men coolt.


Raphael Saadiq, mycket begåvad låtskrivare, producent och bandledare.


Efter ett tag var han tvungen att ta av sig glasögonen och kavajen eftersom den blev för svettigt.


Gänget blev inropade flera gånger. Publiken ville bara ha mer.