fredag 8 juli 2011

Dagens Dalarna

I Dalarna har vi haft det bra. I Dalarna har vi träffat härliga människor, (vet inte om jag får visa bilder så jag låter bli) ätit god mat, vilat och spatserat. I Dalarna har Ture lärt känna de roliga coola mysiga barnen Olle och Doris. I Dalarna har vi åkt båt, besökt Orsayran, bott i det fina huset i Färnäs, hälsat på en katt och badat. I Dalarna har vi tittat på huset där Tures farmor och hennes bror växte upp. I Dalarna har vi skrapat knät så det kom blod och använt plåster för första gången. I Dalarna har vi läst en bok och känt oss lediga. I Dalarna har vi haft det bra.

Prostgården där Birgitta och Anders växte upp. Nu renoveras huset för att inhysa ett kommunalt bolag, vilket nästan kändes lite vemodigt att se. Ture trillade och skrapade knät precis här.


På grusgången vid huset i Färnäs. Här lärde Ture sig att plocka upp sten och kasta iväg dem en bit. Vi hittade även en jättefin kotte som är med hem och så hälsade vi på en gosig katt.


När Ture somnat satt jag på trappan och läste. Hade med mig en bok som jag vet är så bra att jag inte klarar av att börja läsa den. Därför blev det istället en tramsig chick lit-bok. Nåja.


Jakobs morbror Anders tog oss ut på en fin båttur. Ture tyckte att det var spännande...


...men somnade ändå på en kvart eller så.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, så roligt att få lite glimtar "hemifrån"!
När vi bodde i prostgården var den målad i en vacker gul färg - men det var för länge, länge sedan.....

Godnatt från farmor

Anonym sa...

Vilken nostalgiresa, mysigt!
Att få ett skrapsår där hör till, tror att vi alla tre fått ett och annat just där.

/Stina

Anonym sa...

Det var så roligt att ha er här, och att vi lyckades ordna så bra väder åt er. Det händer ju att det regnar även här, som jag tror att Jakob med familj har vissa minnen av. Välkomna åter när ni får lust!
Ulla och Anders