torsdag 30 juni 2011

Dagens eftermiddag

Ture och jag valde att inte boka in en massa i dag. Istället slöade vi här hemma till efter lunch och sen tog vi bussen till Skärholmen för att köpa ännu en leksakskorg till Tures rum. Det kanske inte låter så himla kul att åka till ett köpcenter men Ture tycker att det är kul att bara spana på folk och flirta med alla som är intresserade. Svalt är det också. På vägen hem stannade vi på biblioteket, ett av Tures favorittillhåll. Det hände något jättemärkligt när vi kom dit. Jag släppte ner gnusse från vagnen och lät honom gå fram till valfri hylla med böcker. Av alla böcker, flera flera hundra faktiskt, så plockade han fram boken om farbrorn som heter Ture, utan att titta på den.

Men sen fick han span på påsen med leksakskorgen och då fick han annat att tänka på.





onsdag 29 juni 2011

Dagens ord

Jakob är och spelar på Peace & Lovefestivalen och i morgon spelar han i Kiruna. Det är givetvis jättekul men åh så tråkigt för oss. Vi saknar honom redan och det är flera dagar kvar.

Ture säger ju förresten Pa pa mycket, det har han gjort jättelänge nu. Pa pa betyder bland annat: pappa, barbapappa, banan, och lampa. I dag när vi satt på tunnelbanan hem från Fridhemsplan tittade Ture upp på en ung invandrarkillen som stod lite längre bort, lyfte på handen, pekade och sa pa pa. Mycket kul för alla inblandade.

Pappas lockar?

Dagens teater

Vi träffade Anna och Erica för lite picnik i Rålambshovsparken. Parkteatern spelar där för andra kvällen i rad och efter ett tag blev det packat med folk. Ture och jag är lite trötta så vi åker hem innan teatern börjar, men det blev ändå en lyckad date med tjejerna.

Dagens premiär

Alltså, säga vad man vill om Ture, men någon fegis är han inte. I dag var det dags för första badet i Mälaren, premiär för bad utan balja eller kar. Ture klev i som det mest självklara i världen och sen plaskade han och Jakob omkring där hur länge som helst och han ville aldrig gå upp. När de var ute på djupare vatten och Jakob "kokade kaffe" med huvudet under vattnet skrattade Ture så det hördes över hela stranden.

måndag 27 juni 2011

Dagens New Orleans


Vi köpte tv-serien Treme och har sett ett par avsnitt nu. SÅ BRA! Rekommenderas varmt. New Orleans, massa bra musik och en hel del bra skådisar. Den handlar om New Orleans och människorna där ett par månader efter stormen Katrina. Jakob och jag var ju där för ett par år sedan och nu är vi ännu mer sugna på att åka tillbaka.


Här är lite bilder från vår resa:

Flygbiljetten New York - New Orleans


Barregler till ett ställe utanför stan.


Klassiska Bourbon Street i franska kvarteren.


Utsikt från flodångaren.


Min första och enda Po-Boy. Som en friterad macka med en massa fett och oj oj oj vad läskigt den var. Och god så klart.


Här åker jag runt på Mississippi. Det är sånt man gör när man är där.


Hästtaxin.


Trött Pi.

lördag 25 juni 2011

Dagens saknad

I dag är det ett år sedan vi skyndade ner till Småland för att ta farväl av min lilla mormor Brita. Hon levde en vecka till efter det, sen orkade hon inte mer. Jag tänker på henne varje dag fortfarande, tänker på hur sorgligt det är att Ture inte fick lära känna henne, tänker på hur hon smekte min mage den där sista dagen. Lilla Brita.

Dagens midsommar, del två

Och så del två av midsommarfirandet; fest hemma hos oss. Hux flux så var vi åtta vuxna och Ture här hemma hos oss. Vi åt god mat och snicksnackade hela långa eftermiddagen och kvällen. Ture var i sitt esse och busade och kelade med alla han kom åt.

Provisorisk dukning i vardagsrummet funkade perfekt.


Carina är en favorit. Hon har två egna killar och tycks roa gossen på något speciellt vis. "Det är för vi har samma humor", sa Carina själv när hon gick hem i natt.


Och så Sefors, som Ture äntligen vågade sig riktigt nära. Mys.

fredag 24 juni 2011

Dagens midsommar

Del ett av midsommarfirandet; stångresning och fika vid Jakobsbergs gård här i Bredäng.

onsdag 22 juni 2011

Dagens saknad


Den här pojken sover i sitt eget rum i natt, ensam för första gången. Inga problem tycker hans pappa medan jag känner mig lite skakig. I elva månader, exakt i dag faktiskt, har han sovit en meter ifrån mig. I början ännu närmare ibland. Nu ligger han i alla fall där inne i det nya rummet. Har jag visat er hur fint han har det? Det ska jag göra i morgon.

tisdag 21 juni 2011

Dagens hantverkare

- Hallå där farbrorn som jobbar ute på balkongen, vill du komma in och titta på mitt nya rum?

måndag 20 juni 2011

Dagens tips

Vill du skriva dina egna Birro-krönikor? Använd den här generatorn. Mitt i prick, gång efter gång efter gång...

Dagens Verkligen?

Jag tränade i Sickla i dag och väntade sedan på att Jakob och Ture skulle plocka upp mig på vägen till lillens farmor och farfar. Jag blev lite tidig och tittade runt lite i affärerna, fortfarande på jakt efter en matta till Tures rum. På Jysk hörde jag tjejen i kassan jobba hårt med merförsäljningen, var inte kunden intresserad av att köpa ett paraply månne?
- Ni kanske behöver ett paraply? (Redan här kändes det lite lustigt, det lät som en kuggfråga).
Och sen det bästa försäljningsargument man kan ha när man säljer paraply:
- Det är hopvikbart.

lördag 18 juni 2011

Dagens kärlek



Den här pojken, den här underbara pojken, som går på jazzfestival och är snäll och mysig hela tiden, som tindrar med ögonen och gärna kramas med vår Anna och lyssnar på musiken och njuter och dansar lite om han står upp. Den här pojken som äter sin egen mat och gärna lite av min grillade kyckling också och så en liten lur på det så klart. Den här pojken som håller en flicka vid namn Wilma i handen på vägen hem på tåget, bara för att det är så trångt och hon står så nära och är så fin. Den här fina fina pojken som busar runt i badkaret och skrattar av utmattning och dricker sin välling och sen skrattar sig till sömns, honom är jag tokig i.

Dagens festival

Vi är på jazzfestivalen. Mats står på scen, Anna och jag njuter av musiken och Ture sover.

Dagens busschaufför

Man ser inte så tydligt på bilden (det är bra), men det sitter en liten flicka där framme i sin mammas knä. Jag hade varit på en föreläsning om smärta och stress på sjukhuset i går och hamnade på en buss med en sån härlig chaufför. För det första ville han inte stämpla min remsa utan satte stämpel på pappret han hade liggandes bredvid på den lilla biljettavsatsen. Då vet man att det är en skön snubbe. Sen blev i alla fall den där lilla flicka så ledsen av någon anledning. Hon grät och grät så att alla på bussen blev alldeles stissiga. Så hände det, busschauffören stannade helt sonika bussen vid vägkanten, precis innan påfarten på stora vägen, och gick bak till flickan. Alla höll liksom andan och undrade vad farao som var på gång. Väl framme plockade han sen fram en stor chokladbit och gav flickan, som givetvis slutade gråta direkt. Så kunde alla på bussen andas ut och alla var glada och nöjda. Snipp snapp snut så var den sanna sagan slut.

fredag 17 juni 2011

Dagens kvällssvammel

Jag är så galet nöjd med färgen vi valde till Tures rum. Om jag inte var så trött skulle jag fotografera och visa er, men det får bli i morgon i stället. Nu ska jag sova.

I morgon ska jag träffa min barndomsvän Johan och kanske ska jag sedan även träffa Anna. Mats spelar på jazzfestivalen och hon ska så klart dit och kanske Ture och jag också. Sist ut på kvällen spelar Bobby Womack och jag skulle ge min högra arm för att få se honom, men men, ibland får man inte ihop önskningarna. Och så behöver jag armen när jag tänker efter, mest för att kramas med gnusse och hans pappa.

torsdag 16 juni 2011

onsdag 15 juni 2011

Dagens fix och känsla

Snart är även Tures rum klart. I dag har jag målat i två omgångar. En sista vända vitt och en första vända blått. Det kommer blir jättefint. Vi har även hunnit med en sväng på Ikea, tro det eller ej. J hyrde en lastbil för att hämta sin hammondorgel hos reparatören och samtidigt passade vi på att köpa tre garderober på Ikea. Herbert var den verkliga anledningen, man får passa på när man har bärhjälp. Ture var återigen hos farmor och farfar. Jag vet fortfarande inte vad det är de ger honom i maten för han tar ofta stora utvecklingssteg just då. I dag började han till exempel ge sig i väg på lite längre promenader. I kväll går han mellan grejerna i lägenheten med en väldig fart och stil.

En konstig känsla dök upp när vi var på Ikea. Det kändes så konstigt, som om jag glömt något eller så. Jag kollade så att inte gylfen var nere och tittade ner för att se att jag inte hade innetofflorna istället för skor. Jag letade även i minnet för att se att jag inte glömt något viktigt möte ute på Ryggcentrum och jag kände efter så att jag hade plånboken och telefonen med. Nä, inte det heller, det var något annat. Sen kom jag på det. Jag saknade Ture. Det var första gången vi var på Ikea utan honom och jag kände mig naken och sårbar. Visst, Herbert var med istället men det var inte samma sak =)


Här är Ture på Bauhaus och väljer färger till sitt rum. Samma blå som på min skjorta sa han. Javisst sa vi.

måndag 13 juni 2011

Dagens bild

Här hemma fixar vi med lägenheten, en massa pyssel och turer till Ikea och så vidare. Nu är snart första rummet, vårt sovrum, klart. I dag har vi flyttat in vår säng också. Ture fick följa med tillfälligt också eftersom vi nu ska ta oss an hans rum. Han somnade helt utmattad efter att ha hjälpt till med dammsugandet och annat fix.

Ture sitter oftast med ett ben framåt och det andra bakåt, som en häcklöpare ungefär.


lördag 11 juni 2011

Dagens längtan


Jag jobbar den här helgen och J spelar i Göteborg. Just nu är killarna på väg till Tures farmor och farfar där han ska vara i helgen. Jag åker dit efter jobbet i kväll, som tur är, för när jag vinkade iväg dem fick jag en klump i magen och kände mig alldeles sorgsen. Jag saknar redan den lilla gnussen och längtar till i kväll när vi kan busa och kramas igen. Jag undrar hur det ska gå i augusti när jag ska till London. Tre nätter utan mina killar. Huga.

fredag 10 juni 2011

Dagens dag och kväll

Det blir tidiga morgnar nu för tiden och långa dagar allt som allt eftersom det är omöjligt att komma i säng i tid på kvällen. Ture vaknar tidigare på grund av värmen och sen rullar dagen på utan att jag tar mig en välbehövlig lur med den lilla busen. Istället har vi målat ett av rummen i dag, fixat och grejat. I kväll spelar J på Fasching och i morgon spelar han i Göteborg. Anna har varit här och busat med Ture och jag bjöd på Quesadillas med getost, valnötter och honung. Mycket lyckat.


Bus i bilstolen är förbjudet och så klart väldigt kul.

torsdag 9 juni 2011

Dagens film

Jag skulle kunna skriva ett långt inlägg om hur lite jag tyckte om filmen The Tree of Life, men det gör jag inte för det här är en positiv blogg. Fina vänner har jag däremot, och maten på Marions var mycket god. Sean Penn var förresten med. I filmen alltså, inte med oss. Min kärlek till honom är fortfarande lika stark, den är bara lite trött just nu.

tisdag 7 juni 2011

Dagens tårta

Jakob har nästan alltid ätit jordgubbstårta på sin födelsedag. Så även i dag.

Dagens Hallå trafikant

Dagens brist på tålamod

Leonard är så klart jättesöt och framför allt modig som har badat redan - men Aftonbladet borde väl i alla fall lugna ner sig lite. Inte kan man väl kora Sommarens badbild redan första veckan i juni?

Dagens hurra

I dag fick Jakob paket på sängen eftersom han fyller år. Ture hjälpte till att öppna paketet som var från mig och min mamma. Han fick även en brandsläckare att ha på kontoret, av Ture så klart.

Grattis världens bästa Jakob!!!