söndag 31 juli 2011

Dagens överraskning

Jag har jobbat extra i helgen. Sjätte helgen i rad nu, sjunde till helgen. Sen blir det nytt jobb och då lugnar det faktiskt ner sig.

Jakob lär Ture en massa roliga grejer när jag är borta. I kväll visade han mig att han kan trycka på hissknappen så att dörren öppnas och också på knappen för uppfärd till våning tre. Men för det sista måste man så klart lyfta upp honom lite.

Här visar han även hur man gör när man trycker på kameralinsen.

fredag 29 juli 2011

Dagens lek

Vi var på lekplatsen. Tanter bjöd Ture på kex. Rätt som det var så drog han i väg. Pinnade på på sina små ben. Långt där borta såg han något som lockade. Har han ovanligt bra syn eller brukar han leka med de där färglada snurrorna med pappa? Ingen aning.


(Han har kalsonger på sig. Vanligtvis shorts men i dag kalsonger. Han såg ut som en rugbyspelare efter match.

torsdag 28 juli 2011

Dagens kväll

Så trevligt. Först bus med Ture och sen bus med tjejerna. Erica, Carina och jag gick till Piren vid Kristinebergs strand och käkade. När vi var klara gick vi ut och satte oss på bryggtrappan, tittade på folk som badande och solen som gick ner. Sen promenerade vi in mot stan och nu är jag hemma igen. God mat, trevligt sällskap och så lite motion.



onsdag 27 juli 2011

Dagens minnen

Jag hade ett ärende på Söder i dag och fann mig själv stående på min gamla gata, Krukmakargatan. När jag bodde där var jag så nöjd med mitt liv. Jag levde loppan med vännerna och vi hängde oftast hemma hos mig eftersom jag bodde så bra och centralt. Sent på kvällarna drog vi ut på stan, The Loft och Dubliners var det som gällde. Jag hade pojkvän i Irland och vi sågs ganska ofta, ibland här och ibland där och ibland någonstans ute i Europa. Som sagt, jag tyckte att jag hade det så bra. Men efter ett tag kom jag på att allt var en bluff. Jag orkade inte riktigt med mitt liv som det var och jag gjorde slut med Niall och så stod jag ensam och det var helt ok men samtidigt tråkigt. Jag fortsatte att åka till Irland eftersom jag nu var så god vän med Nialls familj, framförallt två systrar som jag gärna umgicks med. Så småningom flyttade jag till andra änden av Mariatorget, till Wollmar Yxkullsgatan, och där var allt mycket bättre. Inte lika mycket fest, inte lika mycket stök, och mycket mera Jakob.

Allt det där funderade jag på medan jag promenerade runt på Söder. Bra och lite halvdåliga minnen, så där som livet är ni vet.

Här är Krukmakargatan, eller Krukis som vi säger. I huset som sticker fram där borta till vänster i solen bodde jag.


Sen gick jag ner till Söder Mälarstrand. Bara för att det är så fint.


När jag kom ända bort till Hornstull bestämde jag mig för att fortsätta över Liljeholmsbron också. Stockholm, underbara stad.

tisdag 26 juli 2011

Dagens besökare och gårdagens så klart

I går var Tures farmor och farfar här och i dag kom min gudson Kevin med sina föräldrar. Firningen av Tures födelsedag fortsätter och om man inte passar sig äter man godsaker tills man spricker. Ture älskar som jag nämnt tidigare äldre barn. Han ser på dem med stora ögon och härmar gärna litegrann. Kevin är superspännande just nu och jag vet att storekusin Samuel kommer att bli en idol när de snart ses igen. Nu är det ett halvår sedan sist så Samuel kommer säkert bli förvånad när han får se Ture - så stor och tuff och pratig och busig liksom. Sen har vi ju minikusin Emil som just kommit hem från BB. Ture har aldrig sett en liten bebis innan så det blir spännande att se hur han reagerar.

- Kolla mamma vilken fin dalahäst jag fick av farmor och farfar.

Dagens glömska

Dosorna, jag glömde dosorna.

Dagens dosa

Dagens dosor är inköpta på K-mart, mellan Memphis och Nashville tror jag. De kostade 29 kronor och är mycket sköna. K-mart, världens roligaste varuhus eftersom allt finns, det är apstort och megabilligt.

lördag 23 juli 2011

Dagens sorg

Det är svårt att blogga i dag, ledsenheten har tagit överhand. Norge, så hemskt. Jag har gått med en stor tung klump i bröstet hela dagen på jobbet i dag. När jag kom hem kom nyheten om Amy Winehouses död och då rann det över. Fy fan.

Ture muntrade upp mig genom att busa runt som tur är. Bus-Ture.

fredag 22 juli 2011

Dagens andra grattis


Henry och hans föräldrar och Benjamin och hans föräldrar har varit här i dag och kalasat. Ture fick fina presenter och tårta, sen kräktes han i Henrys bilstol som han envisades att leka i. Han har även fått fina presenter från småland, med post och så de vi hade med oss upp förra veckan. Presenterna från Italien var ju också bara så bra. Nu ska vi alla lära oss italienska ord. =) Farmor och farfar kunde inte komma i dag, dem träffar vi snart istället. Och sen ska vi även träffa faster Stina och hennes lilla familj. Sa jag inte det? Lillkusinen har kommit nu. Den finaste av alla presenter fick Ture av Stina. En liten kusin vid namn Emil. Grattis Stina och Pelle. Nu längtar vi efter att få träffa er alla.

Dagens jubilar i bilder

Ture:

Nyfödd


En månad


Två månader


Tre månader


Fyra månader


Fem månader


Sex månader


Sju månader


Åtta månader


Nio månader


Tio månader


Elva månader


Ett år!!!

Dagens grattis!

Ture, vår underbara lilla pojke, fyller ett år i dag! Vilken grej. Vad snabbt det har gått, precis som alla sa att det skulle göra. Jag ska skriva ett längre inlägg sen. Tills dess en bild från morgonen då han bland annat fick en barbabil. Mycket populärt. Nu ska vi göra tårta.

torsdag 21 juli 2011

Dagens jobb

Och en annan rolig sak. Jag har fått nytt jobb. Jag var på en intervju på IKEA i måndags och i dag fick jag veta att jag fick jobbet. Jag har jobbat extra inom restaurangen på IKEA i snart sex år, det perfekta jobbet för studenter. Nu var det dags att göra något annat, men eftersom jag trivs så bra på företaget så bestämde jag mig för att söka nytt inom huset. Sovrumsavdelningen hittar ni mig på i framtiden. Och vid garderoberna. Hurra för det!

Dagens minne

För exakt ett år sedan tog Jakob den här bilden på min mage. Dagen efter skulle Ture komma ut, det visste vi. Vi pysslade här hemma, packade och så. Jag var nervös, ängslig i hela kroppen, inget skulle ju vara sig likt efter det att vi kommit hem. Tänk så bra allt blev. Tänk vilken fin pojke vi kom hem med.


Vill ni veta en hemlis? Jag har inte nämnt det här innan men nu är det faktiskt hög tid. Ture ska få en kusin. Alltså, den är på väg just precis nu. Vi har inte hört något än så nu ser det ut som att Ture kommer få en kusin i födelsedagspresent i morgon. Så ironiskt och alldeles alldeles underbart.

onsdag 20 juli 2011

Dagens paket

Två dagar till födelsedagen och paketöppningen har börjat. Anna kom på besök och Ture fick present. Han tyckte hemskt mycket om snöret. Och presenten också så klart. Senare på kvällen blev han dock lite gnisslig. Kanske var det de där vaccinet han fick på bvc, kanske är det nya tänder på gång. I morgon är allt säkert som vanligt igen.

tisdag 19 juli 2011

Dagens lek

Det bästa Ture vet är när det kommer andra barn och leker nära honom. Gärna stora barn som vågar hänga upp och ner i klätterställningarna och så där.


Näst roligast är så klart gungorna. Nu gungar han jättehögt och när han kommer tillbaka till mig så vänder jag rumpan mot honom så att han liksom sparkar till mig. Då skrattar han högt, helst om jag låtsas fara i väg en bit och blir låtsasarg på honom.


På vägen hem från lekparken, eller parkleken som det tycks heta numer, så gick vi över torget för att titta på fåglarna. Vi gav dem kex så klart.

lördag 16 juli 2011

Dagens kiosk


Det här kan ju tyckas se ut som vilken gammal kiosk som helst, men det är det inte. Det är Holgers och Sveas gamla kiosk. När vi nyligen var i Dalarna så bodde vi i huset ni ser där bakom och kiosken revs bara ett par dagar efter det att vi åkt hem. Läs artikeln om den fina kiosken och människorna bakom den här!

fredag 15 juli 2011

Dagens trevlighet

När jag var liten hette min bästa vän Åsa. Vi var grannar, gick i samma klass och var överraskande nog även pysslingar. Min mormor och hennes farmor var kusiner. Det märkligaste av allt var nog ändå att vi ett tag in i vår lek upptäckte att våra familjers sommarstugor låg precis bredvid varandra i Timmernabben. Det var ju så klart extra hejjigt när vi var små, då kunde vi alltid vara tillsammans. Någonstans på högstadiet började vi umgås med andra mer och efter det att vi slutade skolan så träffades vi väldigt sällan. Hon bor i dag i Göteborg med sin familj och trots att våra respektive stugor finns kvar, (mamma bor i dag där heltid), så har vi bara setts ett par gånger de senaste 20 åren. I går var vi dock på samma plats vid samma tidpunkt så vi bestämde oss för att träffas efter det att våra barn hade somnat. Vet ni, jag hade kunnat sitta hela natten på den där verandan jag så ofta lekte på som barn och bara pratat pratat och pratat. Vi pratade om vad som har hänt sedan sist och framförallt pratade vi gamla minnen. Hon kom ihåg en massa saker som jag glömt och tvärtom. Det var så trevligt. Hoppas att det inte dröjer lika länge till nästa gång vi ses.

Jag har ingen bild från kvällen så här kommer en från tidigare på dagen. Ture med min fina bror Jörgen. De är tokiga i varandra.

Dagens stoj

Ture och jag är hemma i Stockholm igen. Skönt att vara borta ett tag - underbart att komma hem. Vi har gjort en massa där ner, bland annat badat i babypool, vilket Ture älskade. Den andra lille pojken som var med vågade sig inte riktigt ner i poolen för vår buse stökade runt och for upp och ner och i och ur och skvätte vatten och hade sig. Han älskar vatten.


onsdag 13 juli 2011

Dagens dag, så här långt

Först promenad med barn och hund, sen en tur till Oskarshamn och pappa och Maggan. Efter det köpte vi blommor och åkte till kyrkogården, eller kyrrgånn som min mamma säger. Där vinkade vi till Calle och Brita och gammelmorbror Maths så klart. Och innan vi åker hem ska vi hälsa på hos Jonte och Hannes och så handla. Alltid full fart här.

tisdag 12 juli 2011

Dagens klapp

Ture har ju blivit helt tokig i hunden Göran. Följer efter honom, luktar på honom och griper tag i pälsen. -Klappa fint, säger vi för att spara lite på hundens tålamod. Då applåderar Ture. Han klappar jättefint.

Dagens bild

måndag 11 juli 2011

Dagens nya försök och resa

Nu har det visst hänt igen. Inlägget jag skrev i går är borta. Nåja, i alla fall, Ture och jag har åkt till Småland och stannar ett par dagar. Mycket har hänt i dag och den lille gnussen somnade ovaggad ikväll. Han har förälskat sig i hunden Göran, han har träffat mormors och Egges goda vänner och så busat runt och så har han testat gungorna här i Nabben och kissat på mormors golv. Och så åkt en massa bil så klart. I morgon åker vi till Kalmar och kollar lite.

söndag 10 juli 2011

Dagens repris

Vi har precis sett klart första säsongen av Treme. Som jag sa innan så rekommenderar vi er verkligen att se den, om inte annat för musiken. Sista avsnittet avslutas med den här låten av Steve Earle. Så bra.

fredag 8 juli 2011

Dagens Dalarna

I Dalarna har vi haft det bra. I Dalarna har vi träffat härliga människor, (vet inte om jag får visa bilder så jag låter bli) ätit god mat, vilat och spatserat. I Dalarna har Ture lärt känna de roliga coola mysiga barnen Olle och Doris. I Dalarna har vi åkt båt, besökt Orsayran, bott i det fina huset i Färnäs, hälsat på en katt och badat. I Dalarna har vi tittat på huset där Tures farmor och hennes bror växte upp. I Dalarna har vi skrapat knät så det kom blod och använt plåster för första gången. I Dalarna har vi läst en bok och känt oss lediga. I Dalarna har vi haft det bra.

Prostgården där Birgitta och Anders växte upp. Nu renoveras huset för att inhysa ett kommunalt bolag, vilket nästan kändes lite vemodigt att se. Ture trillade och skrapade knät precis här.


På grusgången vid huset i Färnäs. Här lärde Ture sig att plocka upp sten och kasta iväg dem en bit. Vi hittade även en jättefin kotte som är med hem och så hälsade vi på en gosig katt.


När Ture somnat satt jag på trappan och läste. Hade med mig en bok som jag vet är så bra att jag inte klarar av att börja läsa den. Därför blev det istället en tramsig chick lit-bok. Nåja.


Jakobs morbror Anders tog oss ut på en fin båttur. Ture tyckte att det var spännande...


...men somnade ändå på en kvart eller så.

Dagens vinst

Vi vann 25 pund att handla fler väggdekorationer för på Decowall. Kolla här. Där finns även en bild på Tures rum.

onsdag 6 juli 2011

Dagens semester

Vi har det bra i Dalarna, så bra att jag får berätta mer senare istället. Tills dess en bild på mina två favoriter vid Orsasjön.

måndag 4 juli 2011

Dagens resa


Ture läser på i Siljanguiden, för i morgon bär det av till Mora. Vi ska på en liten minisemester. Vi ska träffa härliga människor, besöka Orsayran, busa och kanske bada. Återkommer.

Dagens bilder

Ture dras till andra barn och är verkligen inte rädd eller blyg. Om en kille sitter i en taxi och leker chaufför hoppar han mer en gärna in och tar sig en tur.





Och så älskar han ju att gunga så klart. Det ska vara mycket gung, så mycket att jag själv blir lite yr av att titta på. Här med sin pappa.


söndag 3 juli 2011

Dagens dröm

Jag när en liten hemlig dröm, en dröm ni nu ska få höra om. Jag drömmer om att en dag få sjunga åtminstone en liten liten låt med Jakob och hans storband. Men, jag är ingen riktig sångerska, och i Jakobs band är alla 22 medlemmarna proffs. Jag har haft den stora äran att få "sjunga" pyttelite på senaste plattan och så lite mer på skivan med The Emersons, men det är inte riktigt på riktigt. Nu har jag i alla fall även bestämt vilken låt jag vill göra, så nu måste jag bara jobba på att övertala Jakob, och han måste göra världens bästa arr. Sen kör vi.

Inte så soulig kanske men himla bra:



Dagens igen

Jag var så trött sist när jag skrev och skulle länka till recensionen. Jag glömde helt enkelt länken. Tack ni som på pekat detta. Här kommer den rätta! Tror jag.

fredag 1 juli 2011

Dagens påminnelse

Och om ni glömt hur bra det är kan ni kolla här. Det är Jakobs sax som brummar så vackert. Jakob säger att den knarrar, men jag står på mig - den brummar.

Dagens recension

Jakob spelade ju med Sven Z i Kiruna i går. Det var tydligen en höjdarspelning, se själva.