måndag 3 maj 2010

Dagens mattips

Riktig småländsk mat, det finns egentligen inte mycket som slår det. Man får passa på när man är hemma hos mamma för hon är expert. Vi gjorde råriven pannkaka med fläsk och det var magiskt. Så här gör ni:

Skala potatis.


Riv dem fint. Använd matberedaren om ni är lata.


Rör ner ett ägg. Lättast är om ni vispar sönder det lite först.


Strö över och rör ner lite mjöl.


Blanda ner lite mjölk på känn.


Förstek lite fläsk på en långpanna eller dylikt.


Häll på potatissmeten när fläsket är stekt och grädda tills pannkakan får fin färg.


Ungefär så här ska den se ut när den är klar. Servera med smör och lite grädde. Lingon om man önskar så klart och så dricker man mjölk till. Så det så.


Så här såg det ut när vi ätit klart. (Sillen var extra hungrig den här dagen).

Inga kommentarer: