lördag 30 april 2011

Dagens lättnad

När Westminister Abbey är tömd på prinsparet och övriga eminenta gäster kan man känna sig så här lättad och glad.

fredag 29 april 2011

Dagens bästa

I höjd med Fredhällsparken hängde alla de här vantarna och väntade på sina ägare. "Gråt inte över tappad vante" står det på lappen.



Och så de här härliga böckerna som snälla Henry gav till Ture i dag. Boken om Ture liksom, farbror Ture. =)

Dagens date

I dag har vi hängt med Henry och Anita. Först långpromenad från centralen till Alvik, sen mys och lunch på Waynes. Den där Henry är en riktig liten sötnos.

Ture var så full av intryck att han somnade på väg hem.

Dagens tåg

Tåg ala Gudrun Sjöden.

torsdag 28 april 2011

Dagens namnsdagsbarn

Ture har namnsdag och det firades med ett besök på öppna förskolan i Sätra. Det var premiär för oss, en mycket lyckad sådan. Ture älskade alla nya saker att leka med, satt först mest för sig själv och vände på prylar. Efter ett tag knatade han iväg på upptäcktsresa, tjoade med de andra barnen och någon vuxen här och där. Det var ganska kul att se honom sitta långt långt ifrån mig utan att bli stressad. Han vände sig om en gång och fick snabbt ögonkontakt med mig, sen fortsatte han att leka. Vid ett tillfälle ville han leka med den leksak som pojken Sixten hade valt. Då sa jag, "Nej Ture, den är Sixtens". Då gav han tillbaka den till honom och började leka med något annat. Oj oj, de andra mammorna blev mycket imponerade. Jag hade inte hjärta att säga att det nog var en tillfällighet.



onsdag 27 april 2011

Dagens stress

Först var det en massa Småland för hela slanten, sen jobb på Ikea när vi kom hem, tisdag gick till vattenträning och smärthanteringskurs på Nacka sjukhus och onsdagen till stabiliseringsträning på Friskis och Svettis i Sickla och Jakob har haft två rep med storbandet och så rep med Palooka i morgon och sen spelning med samma band på fredag och sen med Sven Z på Fasching på lördag och jag ska jobba lördag och söndag. Åh vad jag ogillar när dagarna bara flyger förbi utan att gnusse får hundra procent uppmärksamhet... men ni såg schemat va? I morgon och på fredag ska jag vara ledig och jag ska hänga med Ture och vi ska busa och gunga och kela och träffa Henry och kanske ska vi även kramas.

Henry och jag när vi sågs senast. Så söt.

Dagens felstavning


På biblioteket i Nacka Forum har de problem med stepp i rören på toaletten. Under står flera roliga kommentarer, men ingen har kommenterat felstavningen. Gregory Hinesskämten borde ha haglat.

tisdag 26 april 2011

Dagens pojke

Oscar Wilde lär ha sagt att: ”Det bästa sättet att göra barn snälla är att göra dem lyckliga.” Jag tänker på det där ibland, att Ture verkar så glad hela tiden, att han kanske är lycklig där inne i sitt lilla pojkhjärta. Jag hoppas det. De som träffar Ture, typ på babyswingen och så där, brukar fråga om han alltid är så glad. Det är han. Visst, lite gnisslig ibland, men bara om han hinner bli lite för hungrig eller för trött, annars glad. Det är mest leenden från morgon till kväll. En snäll pojke.

Ture och morbror Jörgen.

måndag 25 april 2011

Dagens påsk

Vi kom hem igen i går efter en skön påsk i Småland. Vi träffade alla utan Anton, som ironiskt nog befann sig i Stockholm över påsken. Lilla Ella är tokig i Ture och Ture känner nog ungefär samma sak. Jag visar fler bilder sen. Nu är vi i alla fall tillbaka och jag har jobbat på Ikea i dag. Lugnt och skönt och kul. I morgon vattenträning och smärthanteringskurs. Nu sov.

lördag 23 april 2011

Dagens uppdatering

Ledsen att bloggen är lite tyst just nu... men vi åker skrinda hos mormor och plastmorfar Edgar.




fredag 22 april 2011

Dagens kalas

Amanda fyllde 17 och vi var på våffelkalas. Ture lekte på gräsmattan med Ellas prylar och fick även ett påskpaket. Han älskade snöret. Mycket.


torsdag 21 april 2011

Dagens dosa

Och så dem här så klart.

Dagens resa

Vi är i Timmernabben för att fira påsk. Vi missade bilköerna ut ur stan, Ture sov i två omgångar och tro det eller ej men vi sprang på Anna och Mats som också stannat i Tindered. Liten värld. Precis som i går när Anna och jag sprang på Patrik på Drottninggatan, liten värld som sagt. Då sprang vi förresten även på världens finaste träskor på Systrarna Voltaire på Pub. Underbara.

onsdag 20 april 2011

Dagens förvirring



Det här är förvirrande. Om man bara läser rubriken kan man tro att den pyttelilla apmamma har fått två bebisar större än hon själv.

Dagens äntligen

Nu har jag testat den. Galet god.

tisdag 19 april 2011

Dagens ord

Om man frågar Ture var klockan är så tittar han på klockan på väggen. Om man frågar honom var lampan är så tittar han på lampan och frågar man efter klotet så ser han på klotet vi har i sovrummet. Om man frågar var mamma är vet han inte vad han ska titta på. Han har ingen aning.

Dagens rehab

Har jag sagt att jag börjat på ett tremånaders rehabiliteringsprogram på Ryggcentum på Nacka sjukhus? Det är coolt. Jag kommer bli botad =) Eller det kommer i alla fall bli bättre, det tror jag verkligen. Jag har ett eget team av läkare, sjukgymnast, kiropraktor, fysioterapeut och psykolog. Tillsammans ska vi träna, knäcka och lära. Hela grejen är på halvtid, men delar av grejerna ska jag göra hemma, när det passar mig. I dag har jag först träffat en sköterska på smärtkliniken som gett mig en tensmaskin. Den är fantastisk, en magisk liten grej. Den ser ut som en mobil ungefär, går på batteri och skickar små härliga stötar in i min rygg. Enkelt förklarat kan man säga att den sköna stöten är starkare och snabbare än smärtimpulsen, vilket gör att smärtan är underordnad och mildras. Fantastiskt.



Efter det var jag hos kiropraktorn Lizette som knäckte och knakade. Det är läskigt men coolt. Och sen var det dags för smärthanteringskurs på eftermiddagen. Den kommer att bli bra tror jag. Jag kommer att bli bra tror jag.

När jag kom hem ropade jag på Ture som lekte i arbetsrummet. Som en raket kom han krypande ut ur rummet mot mig och när han kom fram lade han armarna runt min hals och kramades. Det var första gången. Jag blev alldeles varm, det var som att sätta tensmaskinen runt hjärtat ungefär.

Dagens utflykt

I dag tog Ture Tott och jag en promenad till Skärholmen. Solen sken och mamma ringde med glada nyheter. Över oss cirkulerade en polishelikopter och på telefonen kunde jag läsa att ett värdetransportrån ägt rum precis innan vi nådde centrum. Så är det här ibland. I går klockan 23 hörde vi en polisbil som kom dundrande i en extremt hög fart, pang så kom en smäll och oj så hade bilen kraschat in i en stolpe precis utanför vårt hus. Otroligt nog gick det bra för polismannen, vi såg honom lämna bilen och springa efter någon eller några som lämnat en annan bil som stod nära den kraschade bilen. På tio sekunder, det är sant, kom ett trettiotal kids springande från centrum för att se på eländet. Vi tittade också på, chockade när vi tänkte på att någon gott och väl kunde ha promenerat på den trottoar som polisbilen nu stod uppkörd på. Jag vet inte vad lagen säger, men att köra en bil i långt över hundra kilometer i timmen kan väl inte vara okej på en trettioväg, ens för en polis menar jag. Nu är vi sällan ute och går med vagnen mitt i natten... men tanken svindlar.

Hur som helst. Ture och jag hade en trevlig eftermiddag i Skärholmen. Vi handlade en liten påskpresent till Ella och lite annat smått och gott. Vi tittade också på en cykelsits som var alldeles för dyr på Cykelringen, den kändes inte ens speciellt bra. Jag tror att det är Hamax som gäller. Istället gick vi in på Myrorna för att se om det fanns någon begagnad, men det var så trångt att vi fick backa ut. Nåja.

Ture, han är en sann hjälte. Glad och nöjd och flörtig med alla han får syn på.

måndag 18 april 2011

Dagens dosa

Ok, när man hittar ett par supersnygga skor på rea bara måste man ju köpa dom, det vet ju alla. Bara femtio spänn och så fina. Ture blev mycket glad och mannekängade som vore han proffs. Kan det vara så att jag aldrig mer kommer köpa sneakers till mig själv utan bara till Sillen? Har jag blivit vuxen månne? Fast ett par nya vita converse behöver jag faktiskt. På riktigt.


lördag 16 april 2011

Dagens filmsnutt

Dagens besökare

Ture och hans pappa mötte upp mig efter jobbet i dag. Ture var på sitt härligaste humör. Så här glad.

fredag 15 april 2011

Dagens bild

Bildutmaning: Dag 30. Valfri bild. Jag har tydligen, med mobilbilderna inräknade, tagit cirka 3700 bilder sedan Ture föddes. Det finns många fina, många favoriter.

Det är sista dagen med bildutmaningen. 30 bilder har levererats - en del bra, en del dåliga, en del supergenomtänkta och andra lite hastigt utvalda. Det här är helt klart en av dem jag älskar mest. En glad Ture med en massa bus i blicken.


torsdag 14 april 2011

Dagens tips

Robyn besökte Ellen tidigare i dag. Det sägs att hon gjorde succé. Så klart.









Dagens tips

Då och då besöker ni säkert Pi Sightings. Det är bra.

Dagens bild

Bildutmaning: Dag 29. Nyaste bilden på mig själv. Tagen alldeles alldeles nu.

Dagens fundering



Jag är jättesugen på att plocka fram cykeln snart. Jag undrar om Ture kommer gilla att sitta bakom och kolla på bilar som svischar förbi. Nu tittar jag lite på barnsitsar och undrar vad det är man ska ha. Det finns "vanliga" och så den här som heter sleepy som man kan luta något bakåt så att gnusse ska kunna sova. Men, sover han verkligen på cykeln? Jag tänker mig att han ska tycka att det är jättekul att sitta där bak och spana, inte sova. Och så är det lutande nästan dubbelt så dyr också. Mmm, jag undrar jag.

onsdag 13 april 2011

Dagens bild

Bildutmaning: Dag 28. Väder. En eftermiddag på Manhattan 2008 öppnar sig himlen och tidernas kraftigaste regn- och åskväder sveper förbi. Husen svajade, fönstren skallrade och gatorna tömdes på folk. En fantastisk dag.

Dagens Äntligen!

Äntligen har vi börjat få lite användning av den lilla gossen.

tisdag 12 april 2011

Dagens badpojke

Efter middagen behövde Ture skölja av händerna. Ganska snart kunde han inte hejda sig själv utan körde ner huvudet under vattenstrålen också. Sen var det bara att löpa linan ut.







Dagens bild

Bildutmaning: Dag 27. Tema "två". Två elefanter på Berlin zoo 2009. Jag älskar djur och har alltid gjort. Djur gör mig helt enkelt glad. Jag tycker om alla, utom spindlar - det enda djuret jag kan tänka mig att döda. Jag hjälper getingar som förirrat sig in i lägenheten ut i friheten igen och myggor på min arm petar jag försiktigt bort. För länge länge sedan var jag rädd att jag bara älskade djur, inte barn. Jag nämnde det för min svägerska Lotta som snabbt försäkrade mig att det skulle förändras den dagen jag fick egna barn. Det hade hon ju givetvis rätt i.

måndag 11 april 2011

Dagens smeknamn

Jag tror att jag har skrivit om småländska smeknamn i bloggen tidigare, men jag gör det lite kort igen i alla fall. Jag läser en blogg som handlar om Mönsterås, mönsteråsfotboll och mönsteråshistoria. Mycket trevligt för oss som har bott i trakterna och fortfarande har familj kvar i Småland. I ett inlägg skrev Jonny nyligen om smeknamnen i kommunen. För mig har lustiga namn alltid varit en del av vardagen, och det var först när jag flyttade till Stockholm som jag förstod att det var lite unikt. Visst finns det lustiga namn på andra ställen, men inte i samma utsträckning och framförallt inte av samma karaktär. När jag bodde där hade jag vänner som hette Fisken och Torsken och Gäddan, Bonkas, Blöjan, Knoppen och hans bror Blomman, Knoen, Leffe punk och så min alldeles egen morfar - Tjommat. Min egen pappa kallade mig för Könebröta och min bror Jörgen för Göransson, så har det alltid varit. Det här var bara ett urval. Kolla Jonnys länk för fler namn.

Dagens bild

Bildutmaning: Dag 26. Detta skrattar jag alltid åt. Då och då ser jag den här bilden och blir full i skratt. Den är tagen sent en natt efter att Fatboy spelat på kulturfestivalen. Jag kommer inte ihåg om Jakob spelade med dom den här kvällen eller om han spelade med någon annan, men spelade gjorde han. Efteråt hängde vi kvar, det var fest i något slags tillfälligt backstageområde utanför operan. Helt plötsligt samlas Fatboygänget i hast för fotografering. Hannu, gitarristen, hade hunnit ta av sig sjömanskostymen och kom springande i underkläder och röda cowboyboots.

söndag 10 april 2011

Dagens bild

Bildutmaning: Dag 25. I all hast. En kort sekund svischar ett par slitna Converse förbi i Sofia Coppolas Marie Antoinette. Briljant.

Dagens dag i bilder

I dag åkte vi till Tures faster Stina i Himmelriket och hängde där ett par timmar. Det var den första riktiga vårdagen om ni frågar mig. Sol på verandan och så varmt att vi faktiskt fick flytta in efter ett tag.

Succé tyckte Ture om våren.


Ture klättrade in och ut ur huset, kunde inte riktigt bestämma sig.


–Inne!


Sen blev det bus och gos med faster.


På vägen hem stannade vi på McDonalds. Ture fick sin första alldeles egna ballong och var mycket glad.

lördag 9 april 2011

Dagens bild

Bildutmaning: Dag 24. Detta gör mig glad. Ture gör mig glad, varje dag och hela tiden. När han somnar på kvällen längtar jag till morgonen, och när jag måste lämna killarna hemma längtar jag bara hem igen.

Dagens vindsurfare


När vi satt i bilen och väntade på Jakob som var inne på Ikea rullade vi ner rutan och kände på vinden. Ture stod där och tittade ut mot det håll Jakob skulle komma och sa ba ba ba ba ba ba och så helt plötsligt så kom han, Tures ba ba.

Dagens fix

Vi har varit på Ikea tre dagar i rad. Eller rättare sagt; i torsdag var vi där tillsammans, i går satt Jakob och Ture i bilen medan jag gick in och i dag satt jag och Ture i bilen medan Jakob gick. Vi har fixat till balkongen. Snart ska hela utsidan på vårt hus renoveras och då passar vi även på att rensa bort vår gamla soffa vi haft där ute. Den har tjänat oss väl men nu får den ge vika för ett par fräscha stolar istället. När allt är klart ska ni få se en bild. Här är en bild på den gamla balkongen. Ganska mysigt faktiskt.

fredag 8 april 2011

Dagens bild

Bildutmaning: Dag 23. En sommarbild. Fårö Gotland, sommaren 2005. Jakob spelade med Cappers och jag var med bara för att det var skoj. Dom spelade som vanligt på världens konstigaste ställe, Kutens bensin. Har ni inte varit där så måste ni åka, så är det bara. Vi hade jättetrevligt, fint väder och gjorde utflykter med Dava. Vi solade, badade, letade efter Ingemar Bergman och kollade på raukar. Jag var lite för smal ser jag nu, men håret var fint.